Logga-2017-svart-bak-vinrod-textLogga-2017-svart-bak-vinrod-text
Logga 2017 svart bak vinrod text

sommardans 2020

sommardans 2020 - obs ändrade datum

På grund av den rådande coronakrisen har inte alla danselever kunnat närvara hela vårterminen, därför vill Step By Step-dansskola bjuda alla vårterminens dansare i alla åldrar med familj på gratis danspass utomhus under sommaren. Blir det för dåligt väder ställs dansen in - regnar det lite bara kör vi på ändå. I Tierp och Gävle har vi tak för utomhusdansen så där ställs ingen dans in pga väder. Meddelar om något ställs in på sociala medier senast 3 timmar innan på: Facebook (Step By Step-dansskola), Instagram (sbs_hanna) och Snapchat (hannaalneberg). Återstående datum och platser står nedan.
 • Gävle tisdag 30 juni (på scenen vid minigolfen och cafét i Boulognerskogen i Gävle)
 • Tierp torsdag 2 juli (på dansbanan på Gammelgården, på Grevegatan 30, nära Möbeln)
 • Skutskär söndag 5 juli (på gräset bakom Folkets Hus i Skutskär, på Gävlevägen 24)
- Kl 17:00-17:30 - Mixdans från 2år till vuxen. 
- Kl 17:00-17:45 - Mixdans från födda 2014 till vuxen.
- Kl 17:00-18:30 - Mixdans från födda 2011 till vuxen.
- Kl 18:30-20:00 - Hårdträning i dans från födda 2011 till vuxen (cypher, friträning, styrka, teknik, battle m.m). Alla som vill träna till kl 20, bör ändå försöka komma från kl 17, eftersom vi värmer upp gemensamt då.
 • Hofors söndag 5 och 12 juli (i Hagaparken i Hofors):
- Kl 14:00-15:00 - Mixdans från 2år till vuxen.

DANSLEKTION PÅ INSTAGRAM LIVE: 7, 15 och 23 juli kommer danslärare Hanna att livesända en danslektion på instagram live på instagramkontot, sbs_hanna, kl 17:00-17:45. Detta är för alla som vill ha en härlig dansstund - ta med familjen och vännerna och dansa tillsammans med Hanna via live-sändningen!

Ta med till utomhusdansen: kläder och skor som passar utomhusdans (långbyxor /tjocktröja /vantar /mössa /halsduk /keps), samt vattenflaska och eventuellt yogamatta/liggunderlag eller liknande att stretcha/vila på emellanåt.

Viktigt: Se till att ha kissat innan ni kommer till utedansen, då det inte alltid finns toalett i närheten.

För frågor eller funderingar kontakta: stepbystepdansskola@gmail.com eller 076-261 93 83.

​​​​​​​Nya elever som vill prova dansen (gratis prova-på första gången): kontakta stepbystepdansskola@gmail.com eller 076-261 93 83. På Step By Step-dansskola kör vi bland annat hiphop, disco, breakdance, jazz, showdance och akrobatik.

Danslärare


SOMMARDANS

 • ​​​​​​DANSLÄGER I SOMMAR: Elite Camp 23-27 juni för barn födda 2003-2010. Det finns fortfarande några få platser kvar.

ATT TÄNKA PÅ SOM DANSELEV PÅ STEP BY STEP-DANSSKOLA

 • Meddela gärna din dänslärare om frånvaro eller om du är sjuk.
 • Ta alltid med dig en påfylld vattenflaska till din danslektion.
 • Ta alltid med dig dansskor, gympaskor, joggingskor eller danstossor till din danslektion. Det viktigaste är att de är tåliga, bekväma, sköna att hoppa och studsa i och har bra stötdämpare (för att spara på knän och fötter och förhindra stukningar).
 • Ha på dig sköna, rörliga, tåliga och mjuka kläder som du känner dig tuff/fin/bekväm i när du dansar.
 • Se till att ha gått på toaletten innan lektionen har börjat.
 • Försök att alltid göra ditt bästa och slappna av och ha roligt!​​​​​​
 • Meddela din danslärare innan påbörjad danslektion om du inte kan dansa fullt ut på grund av skada eller annan anledning.
 • Vattenpauserna är gemensamma och tas tillsammans när din danslärare säger att det är dags för det. Det blir annars väldigt rörigt. Det går dock jättebra att fråga din danslärare om ni kan ha en extra vattenpaus om du känner dig törstig.
 • Var snäll mot dina danskompisar och behandla dem med respekt och värme. Mobbning, rasism, sexism och diskriminering i alla dess former tolereras INTE. Är det någon som är taskig mot dig går du direkt till din danslärare och säger detta så löser vi det på en gång. Om du inte vill säga till under danslektionen kan du ringa eller smsa din danslärare efter avslutad danslektion och meddela om något inte känns bra under danslektionerna. Dansen ska vara rolig och alla ska känna sig trygga!