Logga-2017-svart-bak-vinrod-textLogga-2017-svart-bak-vinrod-text
Logga 2017 svart bak vinrod text

Danslärare

Hanna Alneberg

Ägare, dansskolechef och huvuddanslärare på Step By Step-dansskola. Danslärare i Gävle, Skutskär, Tierp och Ockelbo på danskolan.
​​​​​​​
Hannas största passion här i livet är utan tvekan dansen. Hon lever för dansen och älskar att få utvecklas inom området tillsammans med sina underbara danselever. Sen hon började har hon utövat många olika dansstilar, däribland street/hiphop, disco, jazz, modern/nutida, balett, ragga, breaking/breakdance, salsa, waacking, house, locking, dancehall, krumping, afro m.m... Hanna är en glad, driven och positiv person som älskar att utvecklas, anta nya utmaningar, jobba med mäniskor och se sina elever växa till fantastiska dansare och människor! Hanna har huvudansvaret om allt på dansskolan - dansundervisning, mejl, hemsida, eventanordnare, arbetsgivare m.m - så kontakta henne om ni funderar över något.

Utbildning: Vasaskolans teaterutbildning, Gävle 2009-2012.
Kognitiv neurovetenskap/ Psykologisk coach/Positiv psykologi, högskolan i Skövde 2013.
Psykologi, högskolan i Gävle 2014.
Sveriges Dansorganisations utbildning för danslärare och domare inom Swedish Dance League, Steg 1 2022 och steg 2 2023.

Tävlingmeriter: ​​​​​​​Tävlat i disco och hiphop till och från sen 2007, tävlat i breaking till och från sen 2014 och tävlat i SM i alla nämnda stilar, samt åkt på tävlings- och utbildningsresor till bland annat Holland 2015 (IBE), Tyskland 2016 (Urban Dance Camp), Kroatien 2017 (Beat Camp), Holland 2017 (Red Bull bc-one), Polen 2018 (Fair Play Dance Camp), Schweiz 2018 (Red Bull bc-one), Polen 2019 (Catch the flava breaking camp), Ryssland 2019 (Nordance breaking camp & battle) och Viksjöfors Sverige 2021 och 2023 (Pedagogcamp).

Fler meriter: Deltagit i och lett flera dans-, sång- och teaterframföranden med flera olika sällskap sen 2009 och framåt.

Instagram: sbs_hanna.
Facebook: Hanna Alneberg.
​​​​​​​TikTok: stepbystepdansskola.
Snapchat: hannaalneberg.

jeanna ulfvin

Danslärare i Gävle.

Jeanna är en positiv tjej som alltid försöker sprida glädje även i de jobbigaste stunderna. Det bästa med dansen tycker hon är hur starka känslor och budskap man kan förmedla. Jeanna gillar att dansa allt från jazz till hiphop och uppskattar att testa nya dansstilar. Hon älskar gemenskapen man får på dansen. 

Utbildning: Natur-internationell inriktning på gymnasiet 2021-2024.
Sveriges Dansorganisations utbildning för danslärare Steg 1 2022.

Tävlingsmeriter: Tävlat i Breaking i olika städer i Sverige sen 2017, däribland breaking-SM.

tilda Wikholm

Danslärare i Gävle, Tierp och Hofors.

Tilda är en passionerad och sprudlande person som älskar att dansa och vara en ledare. Hon brinner verkligen för dansen och det smittas definitivt av sig på sin omgivning och sina dansgrupper. Tilda dansar massor med dansstilar regelbundet och har svårt att bara välja en stil som favorit. Hon älskar att improvisera och träna hårt.

Utbildning: Danslinjen på Lugnets gymnasie i Falun 2021-2024.

Tävlingsmeriter: Tävlat i breaking och hiphop sen 2017 och i disco, jazz och modern sen 2023, däribland SM i dans.

Moa Lindberg

Danslärare i Norrsundet.
​​​​​​​
Moas livs passion är dansen och hon blommar verkligen ut när hon får stå på en scen och showa eller leda en dansgrupp och ha roligt! Hon är en driven person som tycker det är kul att anta nya utmaningar. Moa älskar verkligen gemenskapen på dansen och att få träffa nya människor med samma intresse. Hon har dansat sen hon var väldigt liten och de stilarna hon brinner mest för är modernt/lyriskt, balett, jazz, street och ragga. Men Moa dansar även massor av andra stilar och har nog provat på det mesta. Hon tycker det är häftigt att blanda dansstilar och bara dansa efter den känslan man har i just den stunden. Det som också är så kul med dans är att man alltid kan utvecklas och bli bättre. Sen älskar hon verkligen att få koreografera, samt se sina elever utvecklas i allt från teknik, känsla, improvisation till att utvecklas som människa genom dansen.

Utbildning: Realgymnasiets Stylistutbildning 2017-2020.
Makeupartist/hårstylist/nagelterapeut.
Dans För Hälsa-instruktör (2020).
Utbildning inom dans i USA 2023.

Meriter: tävlade i Skapa Dans 2015/2016, koreograferat olika musikaler för Kulturskolan Tierp, koreograferat/dansat bakom Charlotte Perrelli (2014), fick Dansstipendium Uppland (2017) och tagit klasser på Broadway, Alvin Ailey och Steps i New York (2017).

matilda wiberg

Coach och lagledare i Skutskär.

Matilda är utbildat sjuksköterska och barnmorska och har jobbat många år på sjukhuset både inom akutsjukvård och förlossningsvård. Under det senaste året har matilda jobbat med ungdomar på Polhemsskolan.
På Step By Step är Matilda med på danslektioner, läger och events och stöttar och peppar barnen och ungdomarna. Att se barn och unga växa och utvecklas med dansen är det bästa, tycker hon.

Utbildning: ​​​​​​​Utbildad sjuksköterska, barnmorska och lärare.
​​​​​​​Sveriges Dansorganisations utbildning för danslärare Steg 1 2022.

Martina Eriksson

Danslärare i Skutskär.

Dans har varit en del av en komfort och får Martina att må bra, det är ett sätt för att få ut känslor inifrån och uttrycka dem, men även hantera stress och dåligt mående. Dans är inte bara fysisk träning för Martina utan ett sätt att uttrycka sig emotionellt och mentalt med och få ut det som är inom sig och inspirera andra. 
Martina älskar all slags dans och är villig att prova på allt för att inspirera andra. 

Utbildning: Barn och fritidsprogrammet, Högbergsskolan Tierp.

Isa Hammarström

Danslärare i Skutskär.

Isa har dansat i många år och tycker det är så roligt att få dansa och träna ihop med ett glatt gäng. Hon gillar att dansa många olika stilar och är alltid redo att träna hårt.

annie Lohikangas

Vikarierende danslärare.

Annie är en sprudlande tjej som älskar att dansa och träna hårt. Hon gillar allt ifrån balett till disco och gillar blandningen av den mjuka och känslofyllda dansen till den snabba och explosiva dansen. På Annies pass får ni öva teknik, improvisation och spännande koreografier.

Utbildning: Examinerad proffsdansare från Balettakademiens 3-åriga dansutbildning i Stockholm.

Tävlingsmeriter: Tävlat i disco och hiphop på hög nivå.

Miranda Karlsson-Apell

Vikarierende danslärare.

Miranda är en otrolig förebild för barn och unga: en stark, tuff, snäll och ödmjuk person som alltid vill ens bästa. Hon dansar många olika stilar, men fokuserar mest på breaking och hiphop. Det bästa med dansen är tycker Miranda är variationen: man lär sig så mycket, du får samarbeta med andra, improvisera, lära dig koreografier, träffa nya människor och danstävla.

Utbildning: Utbildar sig inom dans i USA 2022-2023.

Tävlingmeriter: Tävlat i breaking och hiphop sen 2016 på bland annat breaking-SM, samt åkt på tävlings- och utbildningsresor till bland annat Holland 2017 (Red Bull bc-one), Schweiz 2018 (Red Bull bc-one) och Polen 2019 (Catch the flava breking camp).

Instagram: https://www.instagram.com/karlssonmiranda/.
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009168628736.
TikTok: karlssonmiranda.
Snapchat: mirandalisse.