Logga-2017-svart-bak-vinrod-textLogga-2017-svart-bak-vinrod-text
Logga 2017 svart bak vinrod text

höstens kurser

Här hittar ni anmälan, kursinfo och TERMINsinfo för hösten 2023

Mejla vid frågor:​​​​​​​ stepbystepdansskola@gmail.com
Info in english.

höstens Kurser 2023 - SKUTSKÄR, TIERP, GÄVLE, HOFORS, Ockelbo

​​​​​​​Kryssa i vilka kurser ni vill anmäla er till här nedan. Alltid Gratis prova-på vid ert första tillfälle, när ni anmäler er.
​​​​​​​Alla äldre elever får alltid gå i en grupp för yngre, rådfråga dansskolan om en elev vill gå i en grupp för äldre dock.

​​​​​​​Alla tidigare elever har alltid en automatisk plats till kommande termin - ingen återanmälning behövs. 
Några grupper har uppdaterade tider, men är fortfarande samma grupper på samma dagar - ni kan alltid se vilken grupp ni ska gå i efter er ålder.

LOKAL och danslärare

 • ​​​​​​​LOKAL SKUTSKÄR: Folkets Hus i Skutskär, på Gävlevägen 24 (ingång till höger om byggnaden).
 • LOKAL TIERP: Sveasalen i Tierp, på Stationsgatan 5 (nära Hemköp).
 • LOKAL GÄVLE: Lions föreningslokal, Vågskrivargatan 4 i Gävle (nära Heliga Trefaldighetskyrkan).
 • ​​​​​​​LOKAL HOFORS: Bruksvägen 3 i Hofors.​​​​​​​
 • LOKAL OCKELBO: Kuxahallen i Ockelbo, på Sjöängsvägen 9.
 • DANSSKOLECHEF, HUVUDDANSLÄRARE OCH ÄGARE AV DANSSKOLAN: Hanna Alneberg, 076-2619383, stepbystepdansskola@gmail.com.
 • ALLA VÅRA DANSLÄRARE HITTAR NI HÄR.​​​​​​​

terminsinfo

 • FÖRSTA DANSVECKAN: 25-31/8.
 • DANSLEDIGT: V.39 extralov och V.44 höstlov. Utöver dessa veckor är det dans varje vecka mellan 25/8-7/12 - totalt 13 veckor.
 • SISTA DANSVECKAN: 1-7/12. Hofors har ett extra tillfälle 14/12 samma tider pga inställda pass tidigare under terminen pga sjukdom.
 • DANSAVSLUTNING MED STOR DANSSHOW PÅ GAVLEHOV I GÄVLE: 10/12 kl 17:00-19:00 har vi en stor dansavslutning för alla elever på dansskolan. Alla har en automatisk plats till dansavslutningen. Genrep från kl 13:30: danslärarna, tävlingsgruppen och eleverna i fortsättningsgrupperna. Genrep från kl 14:45 (valfritt): alla födda från 2017 och tidigare. Mellis och vila kl 16:15-16:55. Samling från kl 16:55 (ingen träning, utan bara samling): resterande elever i alla åldrar. INTRÄDE: Danselever och barn gratis, vuxna 100kr, köps på plats (biljettförsäljning startar kl 16:30). Dansshopp och fikaförsäljning kommer att finnas. Mer info här.
 • MINISHOW: V.38, V.43 och 1-7/12 bjuder vi in familjen för en liten dansshow sista 5 minuterna av varje ordinarie danslektion i er ordinarie danslokal. Så kom till dansen som vanligt den veckan, så avslutar vi helt enkelt med en show. Vi filmar showerna för dem som missar (skriv till Hanna för att ta del av filmerna).
 • 2-DAGARS DANSLÄGER I SKUTSKÄR: 8-9/12 har vi dansläger på Ordenshuset i Skutskär för alla från födda 2015 och tidigare (åldersdispens kan ev ordnas). Läger med övernattning fyllt med dans, lekar, tävlingar, godisförsäljning, gratis danströja och massa mera roligt! Mer info och anmälan här.
 • DISCOVECKA: Sista dansveckan (1-7/12) har vi discotema på ordinarie danslektioner (samma dagar och tider) med ballonger, discolampor, discolekar, valfri utklädnad och godisregn. Det kommer finnas nyttigt godis om man inte vill ha "vanligt" godisregn. Ingen godisförsäljning.

Kursinfo

 • BÖRJA EFTER KURSSTART: Det går nästan alltid att prova en dansgrupp även efter kursstart. Bara anmäl er till er önskade grupp så meddelar vi inom 24 timmar om ni inte kan få prova just den gruppen efter kursstart. Det handlar mest om hur avancerad gruppen är - ju svårare grupp, ju svårare att hoppa in senare under terminen. Möjligheten finns för reducerad dansavgift om ni börjar efter mer än en månad in på terminen - alltid gratis prova-på först.
 • AUTOMATISK PLATS TILL KOMMANDE TERMIN: Om ni går på Step By Step-dansskola en termin, så har ni automatiskt fått en plats i samma grupp (för er ålder) till terminen efter, men ni kan när som helst säga upp er plats om ni inte vill behålla den. Vill ni inte fortsätta i samma grupp eller vill ni prova flera eller andra grupper, meddela isf så löser vi det åt er. Detta gör vi på Step By Step-dansskola för att underlätta det för er så att ni slipper oroa er över om ni fått plats på dansskolan igen inför kommande termin. Inför våren 2024 så behöver dock alla nya och gamla elever anmäla sig till sina önskade grupper på nytt eftersom vi uppdaterar våra anmälningssystem (se nedan).
 • NYA ANMÄLNINGSSYSTEM: Step By Step-dansskola byter anmälningssystem 14 november 2023 inför vårterminen 2024. Anmälningsfliken kommer ändra utseende, men bara något, så ni kommer ändå känna igen er. Vill ni delta vårterminen 2024 (gäller både nya och gamla elever) behöver ni då på grund av detta anmäla er på nytt på stepbystepdansskola.com under fliken ”Kursinfo” och sen under fliken ”Vårens Kurser”. För att kunna planera grupperna inför vårterminen så önskar vi att ni anmäler er så fort ni har möjlighet, men anmälan kommer hållas öppen ändå fram till vårterminen, så att alla som vill delta hinner anmäla sig. Allt om både höstterminen och vårterminen hittar ni på stepbystepdansskola.com. Har ni några funderingar är ni välkommen att höra av er, stepbystepdansskola@gmail.com.
 • DANSKLÄDER: Danskläder, vattenflaskor, kepsar, väskor och mera hittar ni här.
 • FÖRSÄKRING: Hos oss är alla elever och anställda försäkrade under sina lektioner och på dansuppvisningar - förutsatt att dansskolan har elevens personnummer.
 • MEDDELANDEN VIA MEJL: Viktig info skickas från och med 2024 endast ut via mejl - meddela därför alltid dansskolan om du byter mejladress. Kontakta dansskolan om ni inte får dessa utskick, så lägger vi till era uppgifter.
 • TA IGEN MISSADE TILLFÄLLEN: Är du sjuk eller bortrest under något kurstillfälle eller missar kursstarten samt eventuellt fler tillfällen än så, så har ni möjlighet att ta igen dessa under några av dansskolans andra kurser. Besök anmälningsfliken och välj sedan ut vilka kurser ni vill ta igen era missade tillfällen på och kontakta sedan dansskolan och meddela detta så är ni sedan välkommen att ta igen era missade tillfällen, förutsatt att det finns lediga platser i just den gruppen.
 • NIVÅ: Alla våra kurser är öppna för alla nivåer, förutom där vi har skrivit annat - som exempelvis "inklusive minst 1 års dans-erfarenhet". Står det att det krävs 1-2 års danserfarenhet så innebär det att gruppen är på fortsättnings-/avancerad nivå och kräver förkunskaper för att kunna hänga med i det höga tempot i gruppen. Ni är alltid välkomna att prova gruppen en gång om ni är osäker.
 • ÅLDERSDISPENS: Alla äldre elever får alltid gå i en grupp för yngre. Rådfråga dansskolan om en elev vill gå i en grupp för äldre dock - går oftast att lösa om det är det som passar bäst för eleven.
 • STÖD AV FAMILJEMEDLEM: En familjemedlem får alltid dansa med på danslektionen om barnet behöver det - och med "dansa med" menar vi att ni deltar så gott det går på danslektionen tillsammans med barnet (allstå att ni inte är bara publik) för att öka barnets självförtroende och dansglädje. Men när barnet klarar sig utan stöd så önskar vi att familjemedlemmen istället väntar utanför danslektionen. Detta för att vi ostört ska få upptäcka dansens värld och sen under dansshowerna få visa allt vi lärt oss. Om barnets syskon redan går på dansskolan får alltid det syskonet dansa med småsyskonet på deras danslektioner om småsyskonet vill och behöver det. Vi har märkt att det oftast funkar bättre för hela dansgruppen om ett syskon deltar som stöd mer än om en vuxen deltar som stöd. Men vi förstår att det ändå ibland behövs just en vuxen istället för ett syskon. Hör av er om ni har funderingar.
 • DANSFILMER/FOTON: Vi filmar/fotar ibland under danslektionerna och på minishower (under danslektionerna), för att familjen hemma ska kunna ta del av vad vi gör på dansen. Skriv på WhatsApp (0762619383) eller Messenger (Step By Step-dansskola) efter avslutat danspass för att ta del av dessa filmer/foton. Dessa filmer/foton är endast för danseleverna och deras familjer, förutom då vi fått godkännanden att släppa dem på sociala medier/hemsidan. På dansshower som inte är på danslektioner fotas/filmas det alltid och där delas det även ofta på sociala medier/hemsidan, så vill man inte synas på filmer/foton på dansshower utanför lektionstid så behöver man ställa sig längre bak på showen.
 • MUSIKEN VI DANSAR TILL: 
  Barngrupper - 
  (listan börjar med låtar till enkla danser för små barn och fortsätter med låtar till svårare danser för äldre) Step By Step - danslåtarna.
  Vuxengruppen - https://open.spotify.com/playlist/21qA2PcHCTEotPi8WjPEVv?si=d88da6cb7e02436e.
 • ePassi: Vi tar emot ePassi Min Friskvård. Mer info: www.minfriskvar​​​​​​​d.se.

inbetalning, priser, avanmälan


kurspriser på step by step-dansskola våren 2024

 • Kostnad: 1 kurs 1 gång i veckan 1 termin (vår eller höst) 950kr - första kursen kostar alltid 950kr varje ny termin. Dansar eleven flera kurser under samma termin kostar varje ny kurs efter den första 750kr (1 kurs 950kr, 2 kurser 1700kr, 3 kurser 2450 o.s.v). Priserna gäller för 1 person som går 1 eller flera kurser under 1 termin (vår eller höst) i Skutskär, Gävle, Hofors, Tierp eller Ockelbo. Gratis prova-på vid ert första danstillfälle - vill ni ej fortsätta behöver ni avanmäla er inom 5 dagar efter ert prova-på-tillfälle, annars behåller ni er plats på dansskolan och då gäller full avgift.
 • PlusGiro: 87 43 13-0.​​​​​​​ Swish: 123 620 27 41. Kontant funkar i krisfall.
 • Viktigt att ni skriver elevens/kundens fullständiga namn, födelseår, dansstad samt ordet "dans" (för danskurser) eller "shopp" (för handling av tshirts, vattenflaskor m.m) i meddelanderutan när ni betalar in, annars kan vi inte se vem inbetalningen kommer ifrån.
 • Sista inbetalningsdatum: för danskurser ska betalningen vara inne senast 14 dagar efter ert prova-på-tillfälle, om ni valde att fortsätta (endast gratis prova-på vid ert första tillfälle). I shoppen direkt vid beställningstillfället eller inom 14 dagar efter ni mottagit kläderna/produkterna. Vid sen inbetalning lägg förseningsavgift på 50 kronor på den ordinarie avgift. Gratis prova-på vid ert första danstillfälle - vill ni ej fortsätta behöver ni avanmäla er inom 5 dagar efter ert prova-på-tillfälle, annars behåller ni er plats på dansskolan och då gäller full avgift. Har ni funderingar kring delbetalning eller annat kontakta dansskolan.
 • Läs mer om kurserna och betalningsvillkoren på hemsidan.
 • Utfärdat av Hanna Alneberg (godkänd för F-skatt), dansskolechef på Step By Step-dansskola. Momsregisternummer: 930127516101. Mobilnummer: 076-261 93 83. E-mailadress: stepbystepdansskola@gmail.com. Hemadress: Lerduvevägen 7E. Postadress: 802 64 Gävle. Hemsida: www.stepbystepdansskola.com.

BETALNING OCH PRISER: Du har möjlighet att få en inbetalningslapp vid ditt första danstillfälle. Fick du ingen inbetalningslapp så hittar du inbetalningsuppgifter och priser här på hemsidan. Du har 14 dagar på dig att betala in din dansavgift från ditt första prova-på-tillfälle, om du valde att fortsätta. Behöver du dela upp inbetalningen, betala i slutet av månaden eller har andra funderingar kring inbetalningen, kontakta dansskolan för en lösning: stepbystepdansskola@gmail.com.​​​​​​​
​​​​​​​
ÅNGERRÄTT / DISTANSAVTALSLAGEN: Du har enligt Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) full ångerrätt i 14 dagar från den dag du får antagningsbesked, dock som längst tills aktiviteten är påbörjad. När du påbörjat aktiviteten innebär det att du avsäger dig ångerrätten. Du har dock fortfarande gratis prova-på vid ditt första dantillfälle (se nedan).

GRATIS PROVA-PÅ: Du får prova alla dansskolans kurser gratis en gång var varje termin utan betalningskrav, om du anmäler dig på hemsidan. Vill ni ej fortsätta behöver ni avanmäla er inom 5 dagar efter ert prova-på-tillfälle, annars behåller ni er plats på dansskolan och då gäller full avgift.

AVANMÄLAN: Obetald faktura gäller inte som avanmälning. Vill du ej fortsätta på någon danskurs avanmäler dig inom 5 dagar efter ditt gratis prova-på-tillfälle, annars gäller full dansavgift. Behöver du säga upp din plats utan att ha provat dansen meddelar du dansskolan snarast att du vill säga upp din plats: stepbystepdansskola@gmail.com. När du avvanmäler dig upphör ditt deltagande på den aktuella kursen och även från kommande undervisningsperiod.

AVVANMÄLAN OCH ÅTERBETALNING AV DANSAVGIFT: Återbetalning av dansavgift ges endast vid långvarig sjukdom eller flytt från ort, eller annan jämförbar anledning som omöjliggör deltagande och som du inte hade kunnat förutse. I dessa fall behöver dansskolan få se läkarintyg, flyttanmälan eller dylikt som styrker detta för att återbetalning av avgift ska kunna göras. Om du avbryter ditt deltagande på en undervisningsperiod p.g.a. sjukdom, skada, flytt till annan ort eller dylikt skall du omedelbart meddela dansskolan. Läkarintyg skall vara dansskolan tillhanda inom två veckor från att du meddelat att du avbryter ditt deltagande. Återbetalning sker för de undervisningstillfällen som återstår av perioden från och med att du har meddelat dansskolan. Dansskolan tar ut en administrationsavgift på 100:- för att göra återbetalningen.

INSTÄLLDA LEKTIONER: Om dansskolan tvingas ställa in ett eller flera kurstillfällen så kommer dessa att flyttas till en annan tidpunkt. Dag och tid för ersättningstillfällena meddelas dig så snart det är möjligt. Du har inte rätt till ersättning eller återbetalning för de framskjutna kurstillfällena. Om dansskolan inte har möjlighet att erbjuda ersättningstillfällen, av orsaker som ligger utanför dansskolans kontroll, såsom exempelvis men inte enbart krig, arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, myndighetsbeslut eller annan omständighet förbehåller dansskolan sig att istället ersätta kurstillfällen med digitalt material. Dansskolan förbehåller sig rätten att vid alla tidpunkter ändra utannonserad lärare utan att i förväg informera om detta - detta kan exempelvis, men inte enbart, inträffa vid sjukdom och då tiden är för kort för att få ut information.

FORCE MAJEURE: Såsom krig, arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, myndighetsbeslut eller annan omständighet som dansskolan inte råder över och som förhindrar dansskolan att fullfölja sina skyldigheter befriar dansskolan från fullgörelsen av dessa skyldigheter. Kunden ska snarast underrättas om det föreligger omständigheter som kan föranleda tillämpning av denna bestämmelse.

PROVA EN KURS EFTER KURSSTART: Missar du kursstarten och kanske till och med flera veckor in på terminen, men vill ändå komma och prova en eller flera kurser gratis en gång - anmäl dig här på hemsidan så är du varmt välkommen, så får du därefter fortsätta om du vill. Möjligheten finns för reducerad dansavgift om ni börjar efter mer än en månad in på terminen.

BETALNINGSPÅMINNELSE: Om betalning, trots påminnelser, uteblir överlämnas ärendet till inkasso. Dansskolan förbehåller sig rätten att debitera en påminnelseavgift om 50kr per påminnelse samt tillgodoräkna sig dröjsmålsränta enligt lag.