Logga-2017-svart-bak-vinrod-textLogga-2017-svart-bak-vinrod-text
Logga 2017 svart bak vinrod text

vårens kurser

Här hittar ni anmälan, kursinfo och TERMINsinfo för våren 2024

Mejla vid frågor:​​​​​​​ stepbystepdansskola@gmail.com
Info in english.

vårens Kurser 2024 - SKUTSKÄR, TIERP, GÄVLE, HOFORS, Ockelbo

​​​​​​​Anmäl er här så är ni varmt välkommen på Gratis prova-på.

​​​​​​​Åldrarna gäller från det året man fyller den specifika åldern.
​​​​​​​
Till vårterminen behöver alla nya som gamla elever anmäla sig på nytt för att få plats, eftersom vi uppdaterar våra anmälningssystem.

LOKAL och danslärare

 • ​​​​​​​LOKAL SKUTSKÄR: Folkets Hus i Skutskär, på Gävlevägen 24 (ingång till höger om byggnaden).
 • LOKAL TIERP: Sveasalen i Tierp, på Stationsgatan 5 (nära Hemköp).
 • ​​​​​​​LOKAL HOFORS: Bruksvägen 3 i Hofors.​​​​​​​
 • LOKAL OCKELBO: Kuxahallen i Ockelbo, på Sjöängsvägen 9.
 • LOKAL NORRSUNDET: Fyren i Norrsundet, på Kvistholmsvägen 21.
 • LOKAL GÄVLE TISDAGAR: Lions föreningslokal i Gävle, Vågskrivargatan 4 (nära Heliga Trefaldighetskyrkan).
 • LOKAL GÄVLE SÖNDAGAR: Central lokal i Gävle. Kontakta dansskolan för mer info.
 • DANSSKOLECHEF, HUVUDDANSLÄRARE OCH ÄGARE AV DANSSKOLAN: Hanna Alneberg, 076-2619383, stepbystepdansskola@gmail.com.
 • ALLA VÅRA DANSLÄRARE HITTAR NI HÄR.​​​​​​​

terminsinfo

Viktiga datum, event m.m
 • FÖRSTA DANSVECKAN: 26/1-1/2.
 • DANSLOV: Tierp lov: 22/2, 23/2, 4/4, 5/4. Skutskär lov: 25/2, 26/2, 28/2, 31/3, 1/4, 3/4. Ockelbo & Gävle Tisdagar lov: 27/2, 2/4. Hofors & Norrsundet lov: 29/2, 4/4. Gävle Tävlingsgruppen lov: 25/2, 31/3. Utöver dessa veckor är det dans varje vecka mellan 26/1-2/5 - totalt 12 veckor.
 • SISTA DANSVECKAN: 26/4-2/5.
 • DANSAVSLUTNING MED STOR DANSSHOW PÅ GAVLEHOV I GÄVLE: 18/5 kl 14:00-16:00 har vi en stor dansavslutning för alla elever på dansskolan. Alla har en automatisk plats till dansavslutningen. Genrep från kl 10:30: danslärarna, tävlingsgruppen och eleverna i fortsättningsgrupperna. Genrep från kl 11:45 (valfritt): alla födda från 2018 och tidigare. Lunch/mellis och vila kl 13:15-13:55. Samling från kl 13:55 (ingen träning, utan bara samling): resterande elever i alla åldrar. INTRÄDE: Danselever och barn gratis, vuxna 100kr, köps på plats (biljettförsäljning startar kl 13:30). Dansshopp och fikaförsäljning kommer att finnas. Mer info här.
 • MINISHOW: 15-21/2, 25-29/3 och 26/4-2/5 bjuder vi in familjen för en liten dansshow sista 5 minuterna av varje ordinarie danslektion i er ordinarie danslokal. Så kom till dansen som vanligt den veckan, så avslutar vi helt enkelt med en show. Vi filmar showerna för dem som missar (skriv till Hanna för att ta del av filmerna).
 • UTOMHUS-SHOW: 16 Mars kl 12:35-13:50 (samling 12:30) på Stortorget i Gävle för alla dansskolans elever.
 • DISCOVECKA: Sista dansveckan (26/4-2/5) har vi discotema på ordinarie danslektioner (samma dagar och tider) med ballonger, discolampor, discolekar, valfri utklädnad och godisregn. Det kommer finnas nyttigt godis om man inte vill ha "vanligt" godisregn. Ingen godisförsäljning.
 • 2-DAGARS DANSLÄGER I OCKELBO: *DATUM KOMMER* har vi dansläger på Mobygården i Ockelbo för alla från födda 2016 och tidigare. Läger med övernattning fyllt med dans, lekar, tävlingar, godisförsäljning, gratis danströja och massa mera roligt! Mer info och anmälan här.
 • ELITE CAMP: Vecka 26 har vi dansläger på Ordenshuset i Skutskär för alla från födda 2014 och tidigare. Läger med övernattning fyllt med dans, lekar, tävlingar, godisförsäljning, gratis dansgåva och massa mera roligt! Mer info och anmälan här.

ELEVINFO

Kläder, vattenflaska m.m
 • BORTFALL: Meddela gärna dansskolan om du ska vara borta från en lektion (stepbystepdansskola@gmail.com).
 • SJUKDOM: Stanna hemma vid sjukdom, så är du varmt välkommen tillbaka när du är frisk.
 • VATTENFLASKA: Ta med dig en påfylld vattenflaska till din lektion, så tar vi gemensamma vattenpauser när det behövs under danslektionen.
 • SKOR: Ta med dig dansskor/gympaskor/joggingskor/liknande till din lektion. Det viktigaste är att de är rena från smuts/grus, tåliga, bekväma, sköna att hoppa och studsa i och har bra stötdämpare (för att spara på fötter, knän, rygg och för att förhindra stukningar). För barn yngre än 6 år kan sockiplast eller danstossor räcka - så länge de inte halkar omkring. Det är okej att glömma så klart och har ni inga skor som funkar så får man självklart vara med ändå och dansa utan.
 • KLÄDER: Kom ombytt och redo i sköna, rörliga och valfria kläder till dansen. Vill ni köpa dansskolans egna merch (tshirts, byxor, vattenflaska m.m) så beställer ni det i shoppen.
 • TOA: Se till att ha gått på toaletten innan lektionen börjar. Det kommer även gå att gå på toaletten under danslektionen annars.
 • SKADA: Säg till dansläraren innan lektionen om du inte kan dansa fullt ut på grund av skada eller annan anledning, så kan dansläraren stötta dig i det.
 • Vänta utomhus utanför lokalen tills ca 3 min innan dansen börjar, eller så fort gruppen innan kommit ut.
 • Var snäll mot dina danskompisar och behandla dem med respekt och värme. Mobbning, rasism, sexism och diskriminering i alla dess former tolereras INTE. Är det någon som är taskig mot dig går du direkt till din danslärare och säger detta så löser vi det på en gång. Det går även bra att kontakta dansskolan efter lektionen och meddela om något inte känns bra under lektionerna (stepbystepdansskola@gmail.com). Dansen ska vara rolig och alla ska känna sig trygga.

Kursinfo

Sen anmälan, musiken m.m
 • PROVA EN KURS EFTER TERMINSSTART: Det går alltid bra att prova någon av dansskolans kurser även efter terminsstarten har passerat. Vissa fortsättnings-/avancerade kurser kan eventuellt hunnit blivit stängda, men detta meddelar vi isf när ni anmäler er. Möjligheten finns för reducerad dansavgift om ni börjar efter mer än en månad in på terminen.​​​​​​
 • AUTOMATISK PLATS TILL KOMMANDE TERMIN: Om ni går på Step By Step-dansskola en termin, så har ni automatiskt fått en plats i samma grupp (för er ålder) till terminen efter, men ni kan när som helst säga upp er plats om ni inte vill behålla den. Vill ni inte fortsätta i samma grupp eller vill ni prova flera eller andra grupper, meddela isf så löser vi det åt er. Detta gör vi på Step By Step-dansskola för att underlätta det för er så att ni slipper oroa er över om ni fått plats på dansskolan igen inför kommande termin. Inför våren 2024 så behöver dock alla nya och gamla elever anmäla sig till sina önskade grupper på nytt eftersom vi uppdaterar våra anmälningssystem (se nedan).
 • NYA ANMÄLNINGSSYSTEM: Step By Step-dansskola byter anmälningssystem 14 november 2023 inför vårterminen 2024. Anmälningsfliken kommer ändra utseende, men bara något, så ni kommer ändå känna igen er. Vill ni delta vårterminen 2024 (gäller både nya och gamla elever) behöver ni då på grund av detta anmäla er på nytt på stepbystepdansskola.com under fliken ”Kursinfo” och sen under fliken ”Vårens Kurser”. För att kunna planera grupperna inför vårterminen så önskar vi att ni anmäler er så fort ni har möjlighet, men anmälan kommer hållas öppen ändå fram till vårterminen, så att alla som vill delta hinner anmäla sig. Allt om både höstterminen och vårterminen hittar ni på stepbystepdansskola.com. Har ni några funderingar är ni välkommen att höra av er, stepbystepdansskola@gmail.com.
 • FÖRSÄKRING: Hos oss är alla elever och anställda försäkrade under sina lektioner och på dansuppvisningar - förutsatt att dansskolan har elevens personnummer.
 • MEDDELANDEN VIA MEJL: Viktig info skickas från och med 2024 endast ut via mejl - meddela därför alltid dansskolan om du byter mejladress. Kontakta dansskolan om ni inte får dessa utskick, så lägger vi till era uppgifter.
 • TA IGEN MISSADE TILLFÄLLEN: Är du sjuk eller bortrest under något kurstillfälle eller missar kursstarten samt eventuellt fler tillfällen än så, så har ni möjlighet att ta igen dessa under några av dansskolans andra kurser. Besök anmälningsfliken och välj sedan ut vilka kurser ni vill ta igen era missade tillfällen på och kontakta sedan dansskolan och meddela detta så är ni sedan välkommen att ta igen era missade tillfällen, förutsatt att det finns lediga platser i just den gruppen.
 • NIVÅ: Alla våra kurser är öppna för alla nivåer, förutom där vi har skrivit annat - som exempelvis "inklusive minst 1 års dans-erfarenhet". Står det att det krävs 1-2 års danserfarenhet så innebär det att gruppen är på fortsättnings-/avancerad nivå och kräver förkunskaper för att kunna hänga med i det höga tempot i gruppen. Ni är alltid välkomna att prova gruppen en gång om ni är osäker.
 • ÅLDERSDISPENS: Alla äldre elever får alltid gå i en grupp för yngre. Rådfråga dansskolan om en elev vill gå i en grupp för äldre dock - går oftast att lösa om det är det som passar bäst för eleven.
 • STÖD AV FAMILJEMEDLEM: En familjemedlem får alltid dansa med på danslektionen om barnet behöver det - och med "dansa med" menar vi att ni deltar så gott det går på danslektionen tillsammans med barnet (allstå att ni inte är bara publik) för att öka barnets självförtroende och dansglädje. Men när barnet klarar sig utan stöd så önskar vi att familjemedlemmen istället väntar utanför danslektionen. Detta för att vi ostört ska få upptäcka dansens värld och sen under dansshowerna få visa allt vi lärt oss. Om barnets syskon redan går på dansskolan får alltid det syskonet dansa med småsyskonet på deras danslektioner om småsyskonet vill och behöver det. Vi har märkt att det oftast funkar bättre för hela dansgruppen om ett syskon deltar som stöd mer än om en vuxen deltar som stöd. Men vi förstår att det ändå ibland behövs just en vuxen istället för ett syskon. Hör av er om ni har funderingar.
 • DANSFILMER/FOTON: Vi filmar/fotar ibland under danslektionerna och på minishower (under danslektionerna), för att familjen hemma ska kunna ta del av vad vi gör på dansen. Skriv på WhatsApp (0762619383) eller Messenger (Step By Step-dansskola) efter avslutat danspass för att ta del av dessa filmer/foton. Dessa filmer/foton är endast för danseleverna och deras familjer, förutom då vi fått godkännanden att släppa dem på sociala medier/hemsidan. På dansshower som inte är på danslektioner fotas/filmas det alltid och där delas det även ofta på sociala medier/hemsidan, så vill man inte synas på filmer/foton på dansshower utanför lektionstid så behöver man ställa sig längre bak på showen.
 • ​​​​​​​DANSKLÄDER: Danskläder, vattenflaskor, kepsar, väskor och mera hittar ni här.
 • MUSIKEN VI DANSAR TILL: 
  Barngrupper - 
  (listan börjar med låtar till enkla danser för små barn och fortsätter med låtar till svårare danser för äldre) Step By Step - danslåtarna.
  Vuxengruppen - https://open.spotify.com/playlist/21qA2PcHCTEotPi8WjPEVv?si=d88da6cb7e02436e.
 • ePassi: Vi tar emot ePassi Min Friskvård. Mer info: www.minfriskvar​​​​​​​d.se.

inbetalning, priser, avanmälan

 • KOSTNAD: 1 kurs 1 gång i veckan 1 termin (vår eller höst) 950kr - första kursen kostar alltid 950kr varje ny termin. Dansar eleven flera kurser under samma termin kostar varje ny kurs efter den första 750kr (1 kurs 950kr, 2 kurser 1700kr, 3 kurser 2450 o.s.v). Priserna gäller för 1 person som går 1 eller flera kurser under 1 termin (vår eller höst) i Skutskär, Gävle, Hofors, Tierp eller Ockelbo. Gratis prova-på vid ert första danstillfälle - vill ni ej fortsätta behöver ni avanmäla er inom 5 dagar efter ert prova-på-tillfälle, annars behåller ni er plats på dansskolan och då gäller full avgift.
 • PlusGiro: 87 43 13-0.​​​​​​​ Swish: 123 620 27 41. Kontant funkar i krisfall.
 • Viktigt att ni skriver elevens/kundens fullständiga namn, födelseår, dansstad samt ordet "dans" (för danskurser) eller "shopp" (för handling av tshirts, vattenflaskor m.m) i meddelanderutan när ni betalar in, annars kan vi inte se vem inbetalningen kommer ifrån. Swishar ni direkt via hemsidan (swish handel) skriver ni in den infon som efterfrågas där.
 • SISTA INBETALNINGSDATUM: för danskurser ska betalningen vara inne senast 14 dagar efter terminen börjat, eller om ni anmäler er efter terminsstart så har ni 14 dagar på er från dagen då ni anmäler er. Gratis prova-på vid ert första danstillfälle - vill ni ej fortsätta behöver ni avanmäla er inom 5 dagar efter ert prova-på-tillfälle, annars behåller ni er plats på dansskolan och då gäller full avgift. Behöver du säga upp din plats utan att ha provat dansen meddelar du dansskolan det inom 14 dagar efter terminen börtat eller inom 14 dagar efter ni anmälde er. I shoppen (kläder m.m) betalar ni direkt vid beställningstillfället eller inom 14 dagar efter det att ni beställde kläderna/produkterna. Vid sen inbetalning läggs förseningsavgift på 50 kronor på. Behöver du dela upp inbetalningen, betala i slutet av månaden eller har andra funderingar kring inbetalningen, kontakta dansskolan för en lösning: stepbystepdansskola@gmail.com.​​​​​​​
 • Läs mer om kurserna och betalningsvillkoren på stepbystepdansskola.com.
 • Utfärdat av Hanna Alneberg (godkänd för F-skatt), dansskolechef på Step By Step-dansskola, Lerduvevägen 7E, 802 64 Gävle, momsregisternummer: 930127516101, mejl: stepbystepdansskola@gmail.com.

INBETALNINGSDATUM, GRATIS PROVA-PÅ, AVANMÄLAN: för danskurser ska betalningen vara inne senast 14 dagar efter terminen börjat, eller om ni anmäler er efter terminsstart så har ni 14 dagar på er från dagen då ni anmäler er. Gratis prova-på vid ert första danstillfälle - vill ni ej fortsätta behöver ni avanmäla er inom 5 dagar efter ert prova-på-tillfälle, annars behåller ni er plats på dansskolan och då gäller full avgift. Behöver du säga upp din plats utan att ha provat dansen meddelar du dansskolan det inom 14 dagar efter terminen börtat eller inom 14 dagar efter ni anmälde er. I shoppen (kläder m.m) betalar ni direkt vid beställningstillfället eller inom 14 dagar efter det att ni beställde kläderna/produkterna. Vid sen inbetalning läggs förseningsavgift på 50 kronor på. Behöver du dela upp inbetalningen, betala i slutet av månaden eller har andra funderingar kring inbetalningen, kontakta dansskolan för en lösning: stepbystepdansskola@gmail.com.​​​​​​​

BETALNINGSPÅMINNELSE: Dansskolan förbehåller sig rätten att debitera en påminnelseavgift om 50kr per påminnelse samt tillgodoräkna sig dröjsmålsränta enligt lag. Om betalning, trots påminnelser, uteblir överlämnas ärendet till inkasso.

INBETALNINGSUPPGIFTER: Ni får inbetalningsuppgifter på mejlen vid anmälan och ni har även möjlighet att få en inbetalningslapp vid ert första danstillfälle. Ni hittar även inbetalningsuppgifter på hemsidan.
​​​​​​​
ÅNGERRÄTT / DISTANSAVTALSLAGEN: Du har enligt Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) full ångerrätt i 14 dagar från den dag du får antagningsbesked, dock som längst tills aktiviteten är påbörjad. När du påbörjat aktiviteten innebär det att du avsäger dig ångerrätten. Du har dock fortfarande gratis prova-på vid ditt första dantillfälle (se nedan).

ÅTERBETALNING AV DANSAVGIFT: Återbetalning av dansavgift ges endast vid långvarig sjukdom eller flytt från ort, eller annan jämförbar anledning som omöjliggör deltagande och som ni inte hade kunnat förutse. I dessa fall behöver dansskolan inom 14 dagar få se läkarintyg, flyttanmälan eller dylikt som styrker detta för att återbetalning av avgift ska kunna göras. Återbetalning sker för de undervisningstillfällen som återstår av perioden från och med att ni har meddelat dansskolan. Dansskolan tar ut en administrationsavgift på 100:- för att göra återbetalningen.

INSTÄLLDA LEKTIONER: Om dansskolan tvingas ställa in ett eller flera kurstillfällen så kommer dessa att flyttas till en annan tidpunkt. Dag och tid för ersättningstillfällena meddelas så snart som möjligt. Ni har inte rätt till ersättning eller återbetalning för de framskjutna kurstillfällena. Om dansskolan inte har möjlighet att erbjuda ersättningstillfällen, av orsaker som ligger utanför dansskolans kontroll, såsom exempelvis men inte enbart krig, arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, myndighetsbeslut eller annan omständighet förbehåller dansskolan sig att istället ersätta kurstillfällen med digitalt material. Dansskolan förbehåller sig rätten att vid alla tidpunkter ändra utannonserad lärare utan att i förväg informera om detta - detta kan exempelvis, men inte enbart, inträffa vid sjukdom och då tiden är för kort för att få ut information.

FORCE MAJEURE: Såsom krig, arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, myndighetsbeslut eller annan omständighet som dansskolan inte råder över och som förhindrar dansskolan att fullfölja sina skyldigheter befriar dansskolan från fullgörelsen av dessa skyldigheter. Kunden ska snarast underrättas om det föreligger omständigheter som kan föranleda tillämpning av denna bestämmelse.