Logga-2017-svart-bak-vinrod-textLogga-2017-svart-bak-vinrod-text
Logga 2017 svart bak vinrod text

Vårens Kurser

Här hittar ni kursanmälan samt all viktig kursinfo

På grund av det rådande coronaläget och pga den nya pandemilagen som trädde i kraft 10/1/2021 så kommer det inom kort att komma ut nya tillvägagångssätt och info på Step By Step-dansskola inför vårterminen. Vårterminsstarten kan komma att bli uppskjuten eller ändrad på något vis. Vi avvaktar men bör veta mer 26/1/2021. Håll koll på hemsidan så kommer det uppdateringar inom kort! 

For info in english click here. Mejla vid fler frågor: stepbystepdansskola@gmail.com.

Vårens Kurser 2021 - SKUTSKÄR, GÄVLE, TIERP

Hofors schema samt dansinfo hittar ni här.
Kryssa i vilka kurser ni vill anmäla er till. Meddela om ni vill diskutera åldersdispens.

LOKAL och danslärare

 • ​​​​​​​LOKAL SKUTSKÄR: Folkets Hus "Folkan" i Skutskär, på Gävlevägen 24 (ingång till höger om byggnaden).
 • LOKAL GÄVLE: Norra Gymnastikhuset i Gävle, på Norra Rådmansgatan 22 (Vasaskolans Gymnastiksal, till höger om Gävle Teater, bakom busshållsplatsen).
 • LOKAL TIERP: Sveasalen i Tierp, på Stationsgatan 5 (nära Hemköp).
 • YTTERDÖRREN till danslokalen öppnas först en kvart innan första danspasset för dagen startar. Innan det är det oftast låst. Ytterdörren till danslokalen i Gävle är alltid låst, förutom dessa tider (dessa tider kan variera något under coronatider): en kvart innan varje danspass, 5 minuter efter varje danspass börjat, 5 minuter innan varje danspass är slut och 10 minuter efter varje danspass är slut. Dörren är dock låst efter kl 19:50, om ni inte smsar oss och ber oss att öppna. Är dörren låst så går det alltid att smsa Hanna, så ser hon till att någon kommer och öppnar dörren åt er, oavsett när ni vill bli insläppta: 0762619383.
 • DANSLÄRARE OCH ÄGARE AV DANSSKOLAN: Hanna Alneberg, 076-2619383, stepbystepdansskola@gmail.com.
 • DANSLÄRARE SKUTSKÄR: Miranda Karlsson Apell.
 • DANSLÄRARE SKUTSKÄR OCH TIERP: Tilda Wikholm.​​​​​​​

Viktiga datum

 • KURSSTART OCH FÖRSTA LEKTIONERNA: 4-10/2 för Skutskär, Gävle och Tierp.
 • LEDIGT: 25/2-3/3 och 31/3-6/4
 • KURSSLUT OCH SISTA LEKTIONERNA: 16-20/5 för Skutskär, Gävle och Tierp.
 • DANSAVSLUTNING MED STOR DANSSHOW (blir av om coronaläget förbättras): 22/5 på Gavlehov i Gävle för alla grupper i alla städer på dansskolan.
 • EXTRA DANSSHOW (blir av om coronaläget förbättras): 24/4 på Stortorget i Gävle.
 • DANSSHOWER INFO:  Mer info om alla dansshower när det närmar sig här.
 • DISCO 13/3 (blir av om coronaläget förbättras): Gemensamt disco för alla åldrar på Ordenshuset i Skutskär. Mer info om discot här.
 • BREAK MASTERS 27/3 (blir av om coronaläget förbättras): Danstävling i breakdance för barn och unga. Mer info om Break Masters här.
 • ELITE DAY 10/4 (blir av om coronaläget förbättras): En eftermiddag kl 13-17 utomhus på Gammelgården i Tierp fylld av tuffa, spännande och roliga danspass, hårdträning och tävlingar med dansskolans huvudlärare Hanna Alneberg. Danspass, mellis och gratis förtur på en helt ny danströja på dansskolan ingår för 250kr. 
 • DISCOVECKA: Sista dansveckan 16-20/5 har vi discotema på dansen med ballonger, discolampor, valfri utklädnad, godisregn (kommer finnas russin och bananer om man inte vill ha godis) och godis-, chips- och saftförsäljning för alla som vill handla lite (10-40kr räcker långt i kiosken).
 • ​​​​​​2-DAGARS DANSLÄGER 7-8/5 (blir av om coronaläget förbättras): För alla åldrar från födda 2015 och tidigare på Ordenshuset i Skutskär. Uppdaterad info om lägret när det närmar sig här.
 • 5-DAGARS ELITE CAMP 29/6-3/7 (blir av om coronaläget förbättras): För alla åldrar från födda 2012 och tidigare på Ordenshuset i Skutskär. Uppdaterad info om lägret när det närmar sig här.

ATT TÄNKA PÅ SOM DANSELEV PÅ STEP BY STEP-DANSSKOLA

 • Meddela gärna dansskolan om du ska vara borta från danslektionen (stepbystepdansskola@gmail.com).
 • Ta alltid med dig en påfylld vattenflaska till din lektion.
 • Ta alltid med dig dansskor/gympaskor/joggingskor/danstossor/liknande till din lektion. Det viktigaste är att de är rena från smuts/grus, tåliga, bekväma, sköna att hoppa och studsa i och har bra stötdämpare (för att spara på fötter, knän, rygg och för att förhindra stukningar).
 • Ha på dig sköna och rörliga kläder när du dansar.
 • Se till att ha gått på toaletten innan lektionen börjar.
 • Försök att alltid göra ditt bästa, slappna av och ha roligt!​​​​​​
 • Säg till dansläraren innan lektionen om du inte kan dansa fullt ut på grund av skada eller annan anledning.
 • Vattenpaus tar vi när dansläraren säger att det är dags för det och inte tidigare. Det blir annars väldigt rörigt. Det går dock jättebra att fråga din danslärare om ni kan ha en extra vattenpaus om du känner dig törstig.
 • Var snäll mot dina danskompisar och behandla dem med respekt och värme. Mobbning, rasism, sexism och diskriminering i alla dess former tolereras INTE. Är det någon som är taskig mot dig går du direkt till din danslärare och säger detta så löser vi det på en gång. Det går även bra att kontakta dannskolan efter lektionen och meddela om något inte känns bra under lektionerna (stepbystepdansskola@gmail.com). Dansen ska vara rolig och alla ska känna sig trygga!

Kursinfo

 • GRATIS PROVA-PÅ: Ni får prova alla dansskolans kurser gratis en gång var varje termin. När ni dyker upp andra gången på samma kurs påbörjar ni terminen och då gäller full terminsavgift.
 • AVANMÄLANVill du ej fortsätta på någon danskurs ser vi helst att du avanmäler dig inom 6 dagar efter ditt gratis prova-på-tillfälle, så att vi kan släppa platsen till någon annan.
 • BETALNING OCH PRISER: Du har möjlighet att få en inbetalningslapp vid ditt första danstillfälle. Fick ni ingen inbetalningslapp så hittar ni inbetalningsuppgifter och priser här på hemsidan. Ni har 2 veckor på er att betala in er dansavgift från ert första prova-på-tillfälle, om ni valde att fortsätta. Behöver ni dela upp betalningen, vill ni betala i slutet av månaden eller har ni andra funderingar kring betalningen, kontakta dansskolan för en lösning: stepbystepdansskola@gmail.com.
 • PROVA EN KURS EFTER KURSSTART: Missar du kursstarten och kanske till och med flera veckor in på terminen, men vill ändå komma och prova en eller flera kurser gratis en gång - anmäl dig här på hemsidan så är du varmt välkommen, så får du därefter fortsätta om du vill. Möjligheten finns för reducerad dansavgift om ni börjar efter mer än en månad in på terminen. 
 • FÖRSÄKRING: Hos oss är alla elever och anställda försäkrade under sina lektioner och på dansuppvisningar.
 • AUTOMATISK PLATS TILL KOMMANDE TERMIN: Om du går på Step By Step-dansskola en termin, så har du automatiskt fått en plats i samma grupp (för er ålder) till terminen efter, men du kan när som helst säga upp din plats om du inte vill behålla den. Vill du inte fortsätta i samma grupp eller vill du prova flera eller andra kurser, meddela då detta via dansskolans mejl (stepbystepdansskola@gmail.com), så löser vi det åt er. Detta gör vi på Step By Step-dansskola för att underlätta det för er så att ni slipper oroa er över om ni fått plats på dansskolan igen inför kommande termin.
 • SMS-PÅMINNELSER: Ibland smsar vi ut info om viktiga datum. Om ni missar att betala in i tid så kommer även detta via sms. Ni kan även smsa oss om ni funderar över något. Kontaktinfo hittar ni här.
 • TA IGEN MISSADE TILLFÄLLEN: Är du sjuk eller bortrest under något kurstillfälle eller missar kursstarten samt eventuellt fler tillfällen än så, så har ni möjlighet att ta igen dessa under några av dansskolans andra kurser. Se vårt kursschema och välj sedan ut vilka kurser ni vill ta igen era missade tillfällen på och kontakta sedan dansskolan och meddela detta så är ni sedan välkommen att ta igen era missade tillfällen (om det fanns lediga platser i just den gruppen): stepbystepdansskola@gmail.com.
 • NIVÅ: Om det inte står något annat så är våra kurser på nybörjar- och fortsättningsnivå och därmed öppen för alla nivåer. Vill ni gå en kurs som är skriven som "avancerad" krävs det extra energi och tid från elevens sida. Det kan dyka upp några hemläxor i form av danssteg som resten av dansgruppen kan sen tidigare. Tempot under lektionerna är även snabbare än grupper som inte är skrivna som "avancerad". Är ni beredd på detta så är ni välkommen att prova dessa kurser. En grupp som är skriven som "fortsättningsnivå" har en nivå mittemellan nybörjarnivå och avancerad. Prova gärna kurserna vid ett tillfälle om ni är osäkra på om det passar er.
 • INGEN PUBLIK UNDER DANSLEKTIONEN: Under pågående danslektion dansar vi alltid utan publik (förutom när vi bjuder in publik för en specifik dansshow). Dispens kan ges om ett specifikt barn verkligen behöver en förälder/syskon/nära anhörig med sig under danslektionen - men då ska denne helst delta i dansundervisningen (om denne inte har fysiska förhinder). Så fort barnet känner sig tryggt, så behöver föräldern/syskonet/den nära anhöriga lämna danslektionen. Detta gör vi för danselevernas trygghet. Att konstant dansa inför publik hämmar många barns kreativitet och kan till och med göra så att vissa inte ens vill delta på dansen längre. Är föräldrar med på dansen så kan även övriga danselever helt plötsligt börja sakna sina egna föräldrar och vilja att även de ska komma in till dansen. Det bästa är därför om syskon deltar, om det behövs, i början av terminen som trygghet. Det är även viktigt för barnets utveckling att lära sig uppskatta och hantera att delta på aktiviteter på egen hand. Tillsammans kan vi skapa en trygg miljö för våra barn! Rådfråga din danslärare om du funderar över något. PGA CORONA så är det viktig att ni rådfrågar dansskolan innan ni följer med in, så att vi inte blir för många i lokalen.
 • DANSFILMER/FOTON: Vi filmar/fotar under danslektionerna ibland, för att familjen hemma ska kunna ta del av vad vi gör på dansen. Skriv på WhatsApp (0762619383) eller Messenger (Hanna Alneberg) för att ta del av dessa filmer/foton. Dessa filmer/foton är endast för danseleverna och deras familjer (förutom då vi fått godkännanden att släppa dem på sociala medier/hemsidan).
 • ePassi: Vi tar emot ePassi Min Friskvård. Mer info: www.minfriskvard.se.