Logga-2017-svart-bak-vinrod-textLogga-2017-svart-bak-vinrod-text
Logga 2017 svart bak vinrod text

vårens kurser är avslutade

höstens kurser hittar ni HÄR

våren 2024 - priser, elevinfo, kursinfo, datum

Skutskär, Tierp, Gävle, Hofors, Ockelbo och Norrsundet.
Mejla om du har frågor:​​​​​​​ stepbystepdansskola@gmail.com.
​​​​​​​
Info in english.

LOKAL och danslärare

 • ​​​​​​​LOKAL SKUTSKÄR: Folkets Hus i Skutskär, på Gävlevägen 24 (ingång till höger om byggnaden).
 • LOKAL TIERP: Sveasalen i Tierp, på Stationsgatan 5 (nära Hemköp).
 • ​​​​​​​LOKAL HOFORS: Bruksvägen 3 i Hofors.​​​​​​​
 • LOKAL OCKELBO: Kuxahallen i Ockelbo, på Sjöängsvägen 9.
 • LOKAL NORRSUNDET: Fyren i Norrsundet, på Kvistholmsvägen 21.
 • LOKAL GÄVLE TISDAGAR: Lions föreningslokal i Gävle, Vågskrivargatan 4 (nära Heliga Trefaldighetskyrkan).
 • LOKAL GÄVLE SÖNDAGAR: Central lokal i Gävle. Kontakta dansskolan för mer info.
 • DANSSKOLECHEF, HUVUDDANSLÄRARE OCH ÄGARE AV DANSSKOLAN: Hanna Alneberg, 076-2619383, stepbystepdansskola@gmail.com.
 • ALLA VÅRA DANSLÄRARE HITTAR NI HÄR.​​​​​​​

viktiga datum

 • GLITTERDISCO 17/5: Disco fyllt med Godisregn, Dansstopp, Kiosk, Limbo, Ansiktsmålning, Maskerad, Danstävlingar och massa mera roligt för barn och unga. Alla är välkomna, även om man inte går på dansskolan. För alla födda 2019-2024: kl 17:00-18:00. För alla födda 2008-2018: kl 18:30-20:00. Äldre får också delta på båda discona (syskon, kompisar, elever, föräldrar), men behöver då även betala inträde. Inträde: 20kr/pers för vårterminens elever, övriga 50 kr/pers, 0-1 år gratis. Vi tar swish. ​​​​​​​​​​​​​​Plats: Folkets Hus i Skutskär, på Gävlevägen 24 (ingång till höger om byggnaden). Allt på discot är valfritt och ingen föranmälan behövs. På discot kommer ni kunna handla chips, godispåse, saft, kaffe, te och mera gott för 10kr/sak - vi kommer även ha ansiktsmålning för 10kr/pers. Vi tar swish. ​​​​​​​​​​​​​​Det går att swisha före eller efter discot åt barnet om inte en anhörig är med barnet eller om barnet inte har swish själv.
 • 2-DAGARS DANSLÄGER I OCKELBO: 24-25/5 har vi dansläger på Mobygården i Ockelbo för alla från födda 2015 och tidigare. Läger med övernattning fyllt med dans, lekar, tävlingar, godisförsäljning, gratis danströja och massa mera roligt! Mer info och anmälan på hemsidan Här.
 • ELITE CAMP: Vecka 26 har vi dansläger på Ordenshuset i Skutskär för alla från födda 2015 och tidigare, som gillar att dansa och träna mycket och ha riktigt roligt ihop. Läger med övernattning fyllt med massa dans, träning, lekar, tävlingar, utmaningar, godisförsäljning, gratis dansgåva och massa mera roligt! Mer info och anmälan på hemsidan Här.

elevinfo

 • ​​​​​​​TRYGGHET: På Step By Step värnar vi om allas trygghet och välmående. Det är väldigt viktigt för oss att alla är snälla mot varandra och låter alla vara med i gemenskapen. Mobbning, rasism, sexism och diskriminering i alla dess former tolereras inte. Vi försöker alltid vara snabba med att hjälpa till om det är något som inte går rätt till. Vi ber även om din hjälp; är det någon som inte är snäll mot dig eller någon annan på dansen, så ber vi dig att prata med din danslärare så hjälper hen dig att lösa situationen. Det går även bra att kontakta dansskolan efter lektionen och meddela om något inte känns bra under lektionerna. Dansen ska vara rolig och alla ska känna sig trygga.
 • KLÄDER: Kom ombytt och redo i sköna, rörliga och valfria kläder till dansen. Vill ni köpa dansskolans egna merch (tshirts, byxor, vattenflaska m.m) så beställer ni det på hemsidan under Shoppen.
 • SKOR: Ta med dig dansskor/gympaskor/joggingskor/liknande till din lektion. Det viktigaste är att de är rena från smuts/grus, tåliga, bekväma, sköna att hoppa och studsa i och har bra stötdämpare (för att spara på fötter, knän, rygg och för att förhindra stukningar). För barn yngre än 6 år kan sockiplast eller danstossor räcka - så länge de inte halkar omkring. Det är okej att glömma så klart och har ni inga skor som funkar så får man självklart vara med ändå och dansa utan.
 • VATTENFLASKA: Ta med dig en påfylld vattenflaska till din lektion. Vi tar gemensamma vattenpauser när det behövs.
 • TOA: Se till att ha gått på toaletten innan lektionen börjar. Det kommer även gå att gå på toaletten under danslektionen så klart.
 • SKADA: Säg till dansläraren innan lektionen om du inte kan dansa fullt ut på grund av skada eller annan anledning, så kan dansläraren stötta dig i det.
 • SJUKDOM: Stanna hemma vid sjukdom, så är du varmt välkommen tillbaka när du är frisk.
 • ​​​​​​​​​​​​​​BORTFALL: Meddela gärna dansskolan om du ska vara borta från en lektion.
 • STÖD AV FAMILJEMEDLEM: En familjemedlem eller anhörig till eleven får alltid delta på dansen tillsammans med eleven så länge eleven behöver det. Oftast räcker det att en anhörig deltar vid första tillfället, men det kan behövas fler tillfällen. Alla barn har olika behov. Vi önskar att den som deltar som stöd till eleven alltid är med och dansar tillsammans med eleven, så gott det går (behöver inte vara ett dansproffs). Sitter man bara vid sidan som publik kan det störa eleverna i gruppen mer än det hjälper - är du gravid eller skadad eller av annan anledning inte kan dansa med eleven, så är vi så klart mer än förstående. Vi vill att alla ska trivas, så hör av er om ni har funderingar.
 • MUSIKEN VI DANSAR TILL: Step By Step - danslåtarna. Listan börjar med låtar till enkla danser för små barn och fortsätter med låtar till svårare danser för äldre. Vuxengruppen söndagar - SBS Mix +16.

Kursinfo

 • MEDDELANDEN VIA MEJL: Info om dansen skickas ut via mejl. Meddela dansskolan om ni byter mejladress. Kontakta dansskolan om ni inte får dessa utskick, så lägger vi till era uppgifter.
 • ÅLDERSDISPENS: Alla äldre elever får alltid gå i en grupp för yngre. Rådfråga dansskolan om en elev vill gå i en grupp för äldre dock - går oftast att lösa om det är det som passar bäst för eleven.
 • NIVÅ: Alla våra kurser är öppna för alla nivåer, förutom där vi har skrivit annat - som exempelvis "inklusive minst 1 års dans-erfarenhet". Står det att det krävs 1-2 års danserfarenhet så innebär det att gruppen är på fortsättnings-/avancerad nivå och kräver förkunskaper för att kunna hänga med i det höga tempot i gruppen. Ni är alltid välkomna att prova gruppen en gång om ni är osäker.
 • PROVA EN KURS EFTER TERMINSSTART: Det går alltid bra att prova någon av dansskolans kurser även efter terminsstarten har passerat. Vissa fortsättnings-/avancerade kurser kan eventuellt hunnit blivit stängda, men detta meddelar vi isf när ni anmäler er. Möjligheten finns för reducerad dansavgift om ni börjar efter mer än en månad in på terminen.​​​​​​
 • TA IGEN MISSADE TILLFÄLLEN: Är du sjuk eller bortrest under något kurstillfälle eller missar kursstarten samt eventuellt fler tillfällen än så, så har ni möjlighet att ta igen dessa under några av dansskolans andra kurser. Kolla under Kursinfo​​​​​​​ på hemsidan och välj sedan ut vilka kurser ni vill ta igen era missade tillfällen på och kontakta sedan dansskolan och meddela detta så är ni varmt välkommen att ta igen era missade tillfällen, förutsatt att det finns lediga platser i just den gruppen.
 • AUTOMATISK PLATS TILL KOMMANDE TERMIN: Om ni går på Step By Step-dansskola en termin, så har ni automatiskt fått en plats i samma grupp (för er ålder) till terminen efter, men ni kan när som helst säga upp er plats om ni inte vill behålla den. Vill ni inte fortsätta i samma grupp eller vill ni prova flera eller andra grupper, meddela isf så löser vi det åt er. Detta gör vi på Step By Step-dansskola för att underlätta det för er så att ni slipper oroa er över om ni fått plats på dansskolan igen inför kommande termin. Inför våren 2024 så behöver dock alla nya och gamla elever anmäla sig till sina önskade grupper på nytt eftersom vi uppdaterar våra anmälningssystem (se nedan).
 • DANSFILMER/FOTON: Vi filmar/fotar ibland under danslektionerna och på minishower (under danslektionerna), för att familjen hemma ska kunna ta del av vad vi gör på dansen. Skriv på WhatsApp (0762619383) eller Messenger (Step By Step-dansskola) efter avslutat danspass för att ta del av dessa filmer/foton. Dessa filmer/foton är endast för danseleverna och deras familjer, förutom då vi fått godkännanden att släppa dem på sociala medier/hemsidan. På dansshower som inte är på danslektioner fotas/filmas det alltid och där delas det även ofta på sociala medier/hemsidan, så vill man inte synas på filmer/foton på dansshower utanför lektionstid så behöver man ställa sig längre bak på showen.​​​​​​​
 • ePassi: Vi tar emot ePassi Min Friskvård. Mer info: www.minfriskvar​​​​​​​d.se.

inbetalning & avanmälan

 • INBETALNINGSUPPGIFTER: Ni får inbetalningsuppgifter på mejlen vid anmälan och ni hittar även inbetalningsuppgifter på hemsidan.
 • KOSTNAD: 1 kurs 1 gång i veckan 1 termin (vår eller höst) 950kr - första kursen kostar alltid 950kr varje ny termin. Dansar eleven flera kurser under samma termin kostar varje ny kurs efter den första 750kr (1 kurs 950kr, 2 kurser 1700kr, 3 kurser 2450 o.s.v). Priserna gäller för 1 person som går 1 eller flera kurser under 1 termin (vår eller höst) i Skutskär, Gävle, Hofors, Tierp eller Ockelbo. Gratis prova-på vid ert första danstillfälle - vill ni ej fortsätta behöver ni avanmäla er inom 5 dagar efter ert prova-på-tillfälle, annars behåller ni er plats på dansskolan och då gäller full avgift.
 • INBETALNINGSUPPGIFTER: Betala helst in via länken ni fick efter ni anmälde er på hemsidan eller i bekräftelsemejlet. Annars är det dessa uppgifter som gäller: PlusGiro 87 43 13-0 eller​​​​​​​ Swish 123 620 27 41. Kontant funkar i krisfall.
 • MEDDELANDERUTAN: Viktigt att ni skriver ert personliga nummer ni fick i anmälan. Har ni inget sånt nummer så skriver ni elevens fullständiga namn, födelseår, er dansstad samt ordet "dans" (för danskurser) eller "shopp" (för handling av tshirts, vattenflaskor m.m) i meddelanderutan när ni betalar in, annars kan vi inte se vem inbetalningen kommer ifrån.
 • INBETALNINGSDATUM, GRATIS PROVA-PÅ, AVANMÄLAN: För danskurser ska betalningen vara inne senast 14 dagar efter terminen börjat, eller om ni anmäler er efter terminsstart så har ni 14 dagar på er från dagen då ni anmäler er. Gratis prova-på vid ert första danstillfälle - vill ni ej fortsätta behöver ni avanmäla er inom 5 dagar efter ert prova-på-tillfälle, annars behåller ni er plats på dansskolan och då gäller full avgift. Behöver du säga upp din plats utan att ha provat dansen meddelar du dansskolan det inom 14 dagar efter terminen börtat eller inom 14 dagar efter ni anmälde er. I shoppen (kläder m.m) betalar ni direkt vid beställningstillfället eller inom 14 dagar efter det att ni beställde kläderna/produkterna. Vid sen inbetalning läggs förseningsavgift på 50 kronor på. Behöver du dela upp inbetalningen, betala i slutet av månaden eller har andra funderingar kring inbetalningen, kontakta dansskolan för en lösning, stepbystepdansskola@gmail.com.​​​​​​​

bokningsvillkor

 • ÅNGERRÄTT / DISTANSAVTALSLAGEN: Du har enligt Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) full ångerrätt i 14 dagar från den dag du får antagningsbesked, dock som längst tills du påbörjat aktiviteten. När du påbörjat aktiviteten innebär det att du avsäger dig ångerrätten. Du har dock fortfarande gratis prova-på vid ditt första dantillfälle på terminens kurser.
 • BETALNINGSPÅMINNELSE: Vid sena inbetalningar till dansskolan så läggs en påminnelseavgift på 50kr på den tidigare avgiften. Om betalning, trots påminnelser, uteblir överlämnas ärendet till inkasso och ytterligare avgifter kan läggas på.
 • ÅTERBETALNING AV DANSAVGIFT: Återbetalning av dansavgift ges endast vid långvarig sjukdom eller flytt från ort, eller annan jämförbar anledning som omöjliggör deltagande och som ni inte hade kunnat förutse. I dessa fall behöver dansskolan inom 14 dagar få se läkarintyg, flyttanmälan eller dylikt som styrker detta för att återbetalning av avgift ska kunna göras. Återbetalning sker för de undervisningstillfällen som återstår av perioden från och med att ni har meddelat dansskolan. Dansskolan tar ut en administrationsavgift på 50:- för att göra återbetalningen.
 • FÖRSÄKRING: Hos oss är alla elever och anställda försäkrade under sina lektioner och på dansuppvisningar - förutsatt att dansskolan har elevens fullständiga personnummer.
 • INSTÄLLDA LEKTIONER: Om dansskolan tvingas ställa in ett eller flera kurstillfällen så kommer dessa att flyttas till ett annat datum. Dag och tid för ersättningstillfällena meddelas så snart som möjligt. Ni har inte rätt till ersättning eller återbetalning för de framskjutna kurstillfällena. Om dansskolan inte har möjlighet att erbjuda ersättningstillfällen, av orsaker som ligger utanför dansskolans kontroll, såsom exempelvis men inte enbart krig, arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, myndighetsbeslut eller annan omständighet förbehåller dansskolan sig att istället ersätta kurstillfällen med digitalt material. Dansskolan förbehåller sig rätten att vid alla tidpunkter ändra utannonserad lärare utan att i förväg informera om detta - detta kan exempelvis, men inte enbart, inträffa vid sjukdom eller skada och då tiden är för kort för att få ut information.
 • FORCE MAJEURE: Såsom krig, arbetskonflikt, blockad, eldsvåda, miljökatastrof, myndighetsbeslut eller annan omständighet som dansskolan inte råder över och som förhindrar dansskolan att fullfölja sina skyldigheter befriar dansskolan från fullgörelsen av dessa skyldigheter. Kunden ska snarast underrättas om det föreligger omständigheter som kan föranleda tillämpning av denna bestämmelse.