Logga-2017-svart-bak-vinrod-textLogga-2017-svart-bak-vinrod-text
Logga 2017 svart bak vinrod text

höstens kurser

Här hittar ni anmälan, kursinfo och TERMINsinfo

Mejla vid frågor:​​​​​​​ stepbystepdansskola@gmail.com
Info in english.

höstens Kurser 2022 - SKUTSKÄR, TIERP, GÄVLE, HOFORS

​​​​​​​Kryssa i vilka kurser ni vill anmäla er till här nedan. Alltid Gratis prova-på!
Alla tidigare elever har alltid en automatisk plats till kommande termin - ingen återanmälning behövs.

LOKAL och danslärare

 • ​​​​​​​LOKAL SKUTSKÄR: Folkets Hus "Folkan" i Skutskär, på Gävlevägen 24 (ingång till höger om byggnaden).
 • LOKAL GÄVLE: Vågskrivargatan 4 i Gävle, vid Heliga Trefaldighetskyrkan.
 • LOKAL TIERP: Sveasalen i Tierp, på Stationsgatan 5 (nära Hemköp).
 • LOKAL HOFORS: Bruksvägen 3 i Hofors.
 • DANSSKOLECHEF, HUVUDDANSLÄRARE OCH ÄGARE AV DANSSKOLAN: Hanna Alneberg, 076-2619383, stepbystepdansskola@gmail.com.
 • ALLA VÅRA DANSLÄRARE HITTAR NI HÄR.
​​​​​​​

terminsinfo

 • FÖRSTA DANSVECKAN: 28 augusti till 1 september.
 • DANSLEDIGT: V.39 och V.44.
 • SISTA DANSVECKAN: 4-8 december.
 • DANSAVSLUTNING MED STOR DANSSHOW PÅ GAVLEHOV I GÄVLE: 11 december kl 14:00-16:30 har vi en stor dansavslutning för alla elever på dansskolan. Alla har en automatisk plats till dansavslutningen. Meddela gärna om ni inte vill delta. Valfritt genrep kl 12:00 för elever från 6 år och äldre (födda från 2016 och tidigare. Övriga elever är välkommen från kl 13:50. Danselever går in gratis och publik som är 0-3 år gratis, 4-17 år 50kr och vuxna 100kr - köps på plats (biljettförsäljning startar kl 13:30). Dansshopp och fikaförsäljning kommer att finnas. Mer info här.
 • ELITE DAY MED BREAK MASTERS: 24 september kl 13:30-18:15 för alla från födda 2014 och tidigare i Sveasalen i Tierp (åldersdispens kan lösas). En dag fylld med dans, tävlingar, mellis, gratis dansgåva och massa mera roligt. Mer info här.
 • MINISHOW: V.38 och V.43 bjuder vi in familjen för en liten dansshow sista 5 minuterna av varje ordinarie danslektion i er ordinarie danslokal. Så kom till dansen som vanligt den veckan, så avslutar vi helt enkelt med en show.
 • UTOMHUSSHOW: Dansshow på Stortorget i Gävle 15 oktober kl 12:30-14:00 för alla på dansskolan. Mer info här.
 • HALLOWEENDISCO PÅ FOLKAN I SKUTSKÄR: 29 oktober för alla födda 2016-2022 kl 14:00-15:00 och för alla födda 2016 & tidigare kl 15:30-17:00. ​​​​​​​Disco fyllt med Godisregn, Dansstopp, Fikaförsäljning, Limbo, Ansiktsmålning, Maskeradtävling, Danstävlingar och massa mera roligt för barn i alla åldrar, danselev eller ej. Inträde: 40 kr/pers, 0-2 år Gratis. Vi tar kontant och swish. ​​​​​​​Allt på discot är valfritt och ingen föranmälan krävs. Föräldrar är också välkomna, men behöver isf också betala inträde. Mer info här
 • 2-DAGARS DANSLÄGER: 2-3 december på Ordenshuset i Skutskär för alla från födda 2014 och tidigare. Läger med övernattning fyllt med dans, lekar, tävlingar, godisförsäljning, gratis danströja och massa mera roligt! Mer info här.
 • DISCOVECKA: Sista dansveckan (4-8/12) har vi discotema på ordinarie danslektioner med ballonger, discolampor, valfri utklädnad, godisregn och godis-, chips- och saftförsäljning för alla som vill handla lite (30kr räcker långt i kiosken). Det kommer finnas nyttigt godis om man inte vill ha "vanligt" godis. Vi tar swish (kontant i viss utsträckning kommer funka). En rekommendation är att swisha dansskolan 30kr innan discot om ni vill att barnen ska kunna köpa något i kiosken (smsa när ni swishat för att förtydliga vilket barn som swishen gäller) - ett alternativ är att ni meddelar dansskolan innan att ni swishar efteråt för det barnet handlar för. Barnen kommer även få gratis godisregn, så att ingen blir utanför även om man inte köper något.

terminens Låtlistor

Kursinfo

 • GRATIS PROVA-PÅ 1 TILLFÄLLE: Ni får prova alla dansskolans kurser gratis en gång var varje termin. När ni dyker upp andra gången på samma kurs påbörjar ni terminen och då gäller full terminsavgift.
 • AVANMÄLANVill du ej fortsätta på någon danskurs ser vi helst att du avanmäler dig inom 6 dagar efter ditt gratis prova-på-tillfälle, så att vi kan släppa platsen till någon annan.
 • BETALNING OCH PRISER: Du har möjlighet att få en inbetalningslapp vid ditt första danstillfälle. Fick ni ingen inbetalningslapp så hittar ni inbetalningsuppgifter och priser här på hemsidan. Ni har 2 veckor på er att betala in er dansavgift från ert första prova-på-tillfälle, om ni valde att fortsätta. Behöver ni dela upp betalningen, vill ni betala i slutet av månaden eller har ni andra funderingar kring betalningen, kontakta dansskolan för en lösning: stepbystepdansskola@gmail.com.
 • PROVA EN KURS EFTER KURSSTART: Missar du kursstarten och kanske till och med flera veckor in på terminen, men vill ändå komma och prova en eller flera kurser gratis en gång - anmäl dig här på hemsidan så är du varmt välkommen, så får du därefter fortsätta om du vill. Möjligheten finns för reducerad dansavgift om ni börjar efter mer än en månad in på terminen.
 • DANSKLÄDER: Danskläder, vattenflaskor, kepsar, väskor och mera hittar ni här.
 • FÖRSÄKRING: Hos oss är alla elever och anställda försäkrade under sina lektioner och på dansuppvisningar - förutsatt att dansskolan har elevens personnummer.
 • AUTOMATISK PLATS TILL KOMMANDE TERMIN: Om du går på Step By Step-dansskola en termin, så har du automatiskt fått en plats i samma grupp (för er ålder) till terminen efter, men du kan när som helst säga upp din plats om du inte vill behålla den. Vill du inte fortsätta i samma grupp eller vill du prova flera eller andra kurser, meddela isf så löser vi det åt er. Detta gör vi på Step By Step-dansskola för att underlätta det för er så att ni slipper oroa er över om ni fått plats på dansskolan igen inför kommande termin.
 • SMS-PÅMINNELSER: Ibland smsar vi ut info om viktiga datum. Om ni missar att betala in i tid så kommer även detta via sms, samt mejl. Ni kan även smsa oss om ni funderar över något. Kontaktinfo hittar ni här.
 • TA IGEN MISSADE TILLFÄLLEN: Är du sjuk eller bortrest under något kurstillfälle eller missar kursstarten samt eventuellt fler tillfällen än så, så har ni möjlighet att ta igen dessa under några av dansskolans andra kurser. Besök anmälningsfliken och välj sedan ut vilka kurser ni vill ta igen era missade tillfällen på och kontakta sedan dansskolan och meddela detta så är ni sedan välkommen att ta igen era missade tillfällen (om det fanns lediga platser i just den gruppen): stepbystepdansskola@gmail.com.
 • NIVÅ: Alla våra kurser är öppna för alla nivåer, förutom där vi har skrivit annat. Grupperna som är skrivna som "fortsättningsnivå" har ett något högre tempo än grupperna där det inte står någon nivå alls på och grupperna som är skrivna som "avancerad" har en ännu högre nivå. Alla elever är välkomna till alla grupper oavsett förkunskaper, men det kan istället krävas lite mer energi från elevens sida ju högre nivån blir. Prova gruppen en gång om ni är osäker!
 • KONTANTFRITT 2023: Under 2022 kommer vi minska vår kontanthantering, för att 2023 bli helt kontantfritt. Vi hanterar i nuläget inte mycket kontanter, så steget dit kommer troligen vara vädigt enkelt. Vi kommer kunna ta emot kontanter under 2022, men uppskattar swish eller plusgiro helst, och i krisfall kommer kontanter fungera under 2023 och framåt.​​​​​​​
 • DANSFILMER/FOTON: Vi filmar/fotar under danslektionerna ibland, för att familjen hemma ska kunna ta del av vad vi gör på dansen. Skriv på WhatsApp (0762619383) eller Messenger (Hanna Alneberg) efter avslutat danspass för att ta del av dessa filmer/foton. Dessa filmer/foton är endast för danseleverna och deras familjer (förutom då vi fått godkännanden att släppa dem på sociala medier/hemsidan).
 • ePassi: Vi tar emot ePassi Min Friskvård. Mer info: www.minfriskvard.se.