Logga-2017-svart-bak-vinrod-textLogga-2017-svart-bak-vinrod-text
Logga 2017 svart bak vinrod text

Höstens Kurser

Här hittar ni kursanmälan samt all viktig kursinfo

Vårtermins schema och anmälan kommer inom kort. For info in english click here.

höstens Kurser 2020

Skutskär / Gävle / Tierp / Hofors
Kryssa i vilka kurser ni vill anmäla er till (alltid gratis prova-på). Meddela om ni vill diskutera åldersdispens.

LOKAL och danslärare

 • ​​​​​​​Lokal Skutskär: Folkets Hus "Folkan" i Skutskär, på Gävlevägen 24 (ingång till höger om byggnaden).
 • Lokal Gävle: Norra Gymnastikhuset i Gävle, på Norra Rådmansgatan 22 (Vasaskolans Gymnastiksal, till höger om Gävle Teater, bakom busshållsplatsen). Ytterdörren till danslokalen i Gävle är alltid låst, förutom dessa tider: en kvart innan varje danspass, 5 minuter efter varje danspass börjat, 5 minuter innan varje danspass är slut och 10 minuter efter varje danspass är slut. Dörren är dock låst efter kl 19:55, om ni inte smsar oss och ber oss att öppna. Är dörren låst så går det alltid att smsa Hanna, så ser hon till att någon kommer och öppnar dörren åt er, oavsett när ni vill bli insläppta: 0762619383.
 • Lokal Tierp: Sveasalen i Tierp, på Stationsgatan 5 (nära Hemköp).
 • Lokal Hofors: Lillåskolans Gymnastiksal i Hofors, på Genstigen 2B.
 • Danslärare alla städer, samt ägare av dansskolan: Hanna Alneberg, 076-2619383, stepbystepdansskola@gmail.com.
 • Danslärare Skutskär: Miranda Karlsson Apell.

Viktiga datum

 • KURSSTART OCH FÖRSTA LEKTIONERNA: 20-26/8 (Hofors börjar 16/8).
 • KURSSLUT OCH SISTA LEKTIONERNA: 29/11-3/12 (Hofors slutar 22/11).
 • EXTRALOV OCH LEDIGT: V.40 28/9-4/10. Tierps torsdagsgrupper har även ledigt 8/10 (pga loppis i danslokalen av annan arrangör). Hofors har eget schema - läs här nedan.
 • HÖSTLOV OCH LEDIGT: V.44 26/10-1/11. Hofors har eget schema - läs här nedan.
 • DANSAVSLUTNING MED STOR DANSSHOW I DECEMBER (blir av om coronaläget förbättras): 6 december har vi en stor dansavslutning på Möbeln i Tierp för hela dansskolan. Alla danslärare och tävlingsgruppen samlas kl 12, övriga danselever 8 år och äldre kl 13:00 och danselever 7 år och yngre kl 14:00. Dansskolans klädförsäljning och mera fint öppet kl 13:45-17:00. Dansshow del.1 kl 14:15 till ca 15:15, paus med fikaförsäljning ca kl 15:15-15:45, dansshow del.2 ca kl 15:45-16:45. Tävlingsgruppen städar till kl 17:30. Alla biljetter köps på plats i dörren så kom i tid så att ni hinner köpa era biljetter - biljettförsäljning startar kl 13:45. Danselever och 0-3 år gratis, 4-17 år 50kr och vuxna 100kr.
 • EXTRA DANSSHOW: 26/9 kl 12:45-14:00 på Stortorget i Gävle.
 • INFO DANSSHOWER: Under fliken Dansshower.
 • MINISHOWER: Innan varje lov och sista veckan på terminen har vi en gratis minishow i ordinarie danslokal för alla grupper sista 5 minuterna av varje lektion. Pga corona kommer då endast en person per dansare att få komma och titta.
 • DISCO: 14/11 på Ordenshuset i Skutskär (på Fjärde Tvärgatan 12, åk mot Ordensgatan) för alla födda 2003-2020. För alla barn, även de som inte är danselever. För barn födda 2014-2020: kl 14:00-15:15. För barn födda 2003-2014: kl 16:00-17:30. Inträde: 30 kr/pers, 0-1 år Gratis (vi tar kontant och swish). Aktiviteter: Godisregn, Dansstopp, Fikaförsäljning, Limbo, Ansiktsmålning och Danstävlingar. Allt på discot är valfritt och ingen föranmälan krävs. Vuxna är också välkomna, men behöver isf också betala inträde. Föranmäl er helst (stepbystepdansskola@gmail.com) för att försäkra er om att ni får en plats på discot, då det är begränsat antal deltagare pga corona.
 • ​​​​​​DANSLÄGER: 4-5/12 för födda 2003-2014 på Ordenshuset i Skutskär.

Låtlistor VI använder på dansen:

Kursinfo

 • YTTERDÖRREN till danslokalen öppnas först en kvart innan första danspasset för den dagen startar. Innan det är det oftast låst.
 • ALLTID GRATIS PROVA-PÅ: Ni får prova alla dansskolans kurser gratis en gång var varje termin.
 • AVANMÄLAN: Vill du ej fortsätta på någon danskurs avanmäler du dig inom 6 dagar efter ditt gratis prova-på-tillfälle.
 • BETALNING OCH PRISER: Du har möjlighet att få en inbetalningslapp vid ditt första danstillfälle. Fick ni ingen inbetalningslapp så hittar ni inbetalningsuppgifter och priser här på hemsidan. Ni har 2 veckor på er att betala in er dansavgift från ert första prova-på-tillfälle, om ni valde att fortsätta. Behöver ni dela upp betalningen, vill ni betala i slutet av månaden eller har ni andra funderingar kring betalningen, kontakta dansskolan för en lösning: stepbystepdansskola@gmail.com.
 • PROVA EN KURS EFTER KURSSTART: Missar du kursstarten och kanske till och med flera veckor in på terminen, men vill ändå komma och prova en eller flera kurser gratis en gång - anmäl dig här på hemisdan så är du varmt välkommen, så får du därefter fortsätta om du vill. Möjligheten finns för reducerad dansavgift om ni börjar efter mer än en månad in på terminen. 
 • FÖRSÄKRING: Hos oss är alla elever och anställda försäkrade under sina lektioner och på dansuppvisningar.
 • AUTOMATISK PLATS TILL KOMMANDE TERMIN: Om du går på Step By Step-dansskola en termin, så har du automatiskt fått en plats i samma grupp (för er ålder) till terminen efter, men du kan när som helst säga upp din plats om du inte vill behålla den. Vill du inte fortsätta i samma grupp eller vill du prova flera eller andra kurser, meddela då detta via dansskolans mejl (stepbystepdansskola@gmail.com), så löser vi det åt er. Detta gör vi på Step By Step-dansskola för att underlätta det för er så att ni slipper oroa er över om ni fått plats på dansskolan igen inför kommande termin.
 • SMS-PÅMINNELSER: Ibland smsar vi ut info om viktiga datum. Om ni missar att betala in i tid så kommer även detta via sms. Ni kan även smsa oss om ni funderar över något. Kontaktinfo hittar ni här.
 • TA IGEN MISSADE TILLFÄLLEN: Är du sjuk eller bortrest under något kurstillfälle eller missar kursstarten samt eventuellt fler tillfällen än så, så har ni möjlighet att ta igen dessa under några av dansskolans andra kurser. Se vårt kursschema och välj sedan ut vilka kurser ni vill ta igen era missade tillfällen på och kontakta sedan dansskolan och meddela detta så är ni sedan välkommen att ta igen era missade tillfällen: stepbystepdansskola@gmail.com.
 • NIVÅ: Om det inte står något annat så är våra kurser på nybörjar- och fortsättningsnivå och därmed öppen för alla nivåer. Vill ni gå en kurs som är skriven som "avancerad" krävs det extra energi och tid från elevens sida. Det kan dyka upp några hemläxor i form av danssteg som resten av dansgruppen kan sen tidigare. Tempot under lektionerna är även snabbare än grupper som inte är skrivna som "avancerad". Är ni beredd på detta så är ni välkommen att prova dessa kurser. En grupp som är skriven som "fortsättningsnivå" har en nivå mittemellan nybörjarnivå och avancerad. Prova gärna kurserna vid ett tillfälle om ni är osäkra på om det passar er.
 • INGEN PUBLIK UNDER DANSLEKTIONEN: Under pågående danslektion dansar vi alltid utan publik (förutom när vi bjuder in publik för en specifik dansshow). Dispens kan ges om ett specifikt barn verkligen behöver en förälder/syskon/nära anhörig med sig under danslektionen - men då ska denne helst delta i dansundervisningen (om denne inte har fysiska förhinder). Så fort barnet känner sig tryggt, så behöver föräldern/syskonet/den nära anhöriga lämna danslektionen. Detta gör vi för danselevernas trygghet. Att konstant dansa inför publik hämmar många barns kreativitet och kan till och med göra så att vissa inte ens vill delta på dansen längre. Är föräldrar med på dansen så kan även övriga danselever helt plötsligt börja sakna sina egna föräldrar och vilja att även de ska komma in till dansen. Det bästa är därför om syskon deltar, om det behövs, i början av terminen som trygghet. Det är även viktigt för barnets utveckling att lära sig uppskatta och hantera att delta på aktiviteter på egen hand. Tillsammans kan vi skapa en trygg miljö för våra barn! Rådfråga din danslärare om du funderar över något.
 • ePassi: Vi tar emot ePassi Min Friskvård. Mer info: www.minfriskvard.se


OBS: I HOFORS HAR VI NU NYA DANSTIDER OCH DATUM PGA BYTE AV DANSLÄRARE PGA SJUKDOM


Schemat för resterande danslektioner i höst på Lillåskolan i Hofors med danslärare Hanna är (kontakta dansskolan om ni funderar över något stepbystepdansskola@gmail.com):
▪️18/10 söndag danslektioner utan publik: 12:30-13:25 födda 2011 & tidigare, 13:30-14:20 födda 2012-2014 och 14:30-15:10 födda 2015-2017.
▪️1/11 söndag danslektioner utan publik: 12:30-13:25 födda 2011 & tidigare, 13:30-14:20 födda 2012-2014 och 14:30-15:10 födda 2015-2017.
▪️15/11 söndag danslektioner utan publik: 12:30-13:25 födda 2011 & tidigare, 13:30-14:20 födda 2012-2014 och 14:30-15:10 födda 2015-2017.
▪️22/11 höstens sista danslektion med gemensam uppvisning/avslutningsshow med alla dansare i alla åldrar i Hofors. Genrep/träning utan publik kl 8:30-9:00 och uppvisning kl 9-10 med en åskådare per dansare i publiken pga corona.

ATT TÄNKA PÅ SOM DANSELEV PÅ STEP BY STEP-DANSSKOLA

 • Meddela gärna dansskolan om du ska vara borta från danslektionen (stepbystepdansskola@gmail.com).
 • Ta alltid med dig en påfylld vattenflaska till din lektion.
 • Ta alltid med dig dansskor/gympaskor/joggingskor/danstossor/liknande till din lektion. Det viktigaste är att de är rena från smuts/grus, tåliga, bekväma, sköna att hoppa och studsa i och har bra stötdämpare (för att spara på fötter, knän, rygg och för att förhindra stukningar).
 • Ha på dig sköna och rörliga kläder när du dansar.
 • Se till att ha gått på toaletten innan lektionen börjar.
 • Försök att alltid göra ditt bästa, slappna av och ha roligt!​​​​​​
 • Säg till dansläraren innan lektionen om du inte kan dansa fullt ut på grund av skada eller annan anledning.
 • Vattenpaus tar vi när dansläraren säger att det är dags för det och inte tidigare. Det blir annars väldigt rörigt. Det går dock jättebra att fråga din danslärare om ni kan ha en extra vattenpaus om du känner dig törstig.
 • Var snäll mot dina danskompisar och behandla dem med respekt och värme. Mobbning, rasism, sexism och diskriminering i alla dess former tolereras INTE. Är det någon som är taskig mot dig går du direkt till din danslärare och säger detta så löser vi det på en gång. Det går även bra att kontakta dannskolan efter lektionen och meddela om något inte känns bra under lektionerna (stepbystepdansskola@gmail.com). Dansen ska vara rolig och alla ska känna sig trygga!