Logga-2017-svart-bak-vinrod-textLogga-2017-svart-bak-vinrod-text
Logga 2017 svart bak vinrod text

hofors dans 2021

HÄR HITTAR NI dansANMÄLAN SAMT ALL VIKTIG danSINFO

For info in english click here. Mejla vid fler frågor: stepbystepdansskola@gmail.com.

hofors dans 2021

Kryssa i vilken/vilka dag/ar ni vill komma och dansa. Kom ett eller flera tillfällen – ni binder inte upp er på mer än det ni deltar på. Har ni aldrig dansat för danslärare Hanna Alneberg förut så får ni prova dansen för halva priset vid ert första tillfälle. Meddela om ni vill diskutera åldersdispens eller annat.

Dansinfo

 • ​​​​​​​LOKAL HOFORS: Lillåskolans Gymnastiksal i Hofors, på Genstigen 2B.
 • DANSLÄRARE OCH ÄGARE AV DANSSKOLAN: Hanna Alneberg, 076-2619383, stepbystepdansskola@gmail.com.
 • DANSDATUM: Alla datum Hofors dansar ser ni ovan. Kryssa i vilken/vilka dag/ar ni vill komma och dansa ovan. Kom ett eller flera tillfällen – ni binder inte upp er på mer än det ni deltar på. Pga att dansskolan i nuläget inte har tillräckligt med danslärare så dansar Hofors endast ca en gång i månaden. Om vi skulle hitta en till danslärare så skulle Hofors kunna återgå till vanliga dansterminer (vår och höst).
 • PRIS: Ett danstillfälle i Hofors kostar 120kr/barn. Har ni aldrig dansat för danslärare Hanna Alneberg förut så får ni prova dansen för halva priset vid ert första tillfälle. Blir ni sjuk eller av annan anledning inte kan delta på ett danstillfälle ni anmält er till behöver ni inte betala något. Har ni redan betalt för ett tillfälle som ni inte kunde utnyttja får ni istället använda dessa pengar till ett annat kommande tillfälle.
 • BETALNING: Ni har möjlighet att få en inbetalningslapp vid ditt danstillfälle. Fick ni ingen inbetalningslapp så hittar ni inbetalningsuppgifter här på hemsidan. Inbetalningen ska vara inne inom en vecka efter ert danstillfälle.
 • FÖRSÄKRING: Hos oss är alla elever och anställda försäkrade under sina lektioner och på dansuppvisningar.
 • SMS-PÅMINNELSER: Ibland smsar vi ut info om viktiga datum. Om ni missar att betala in i tid så kommer även detta via sms. Ni kan även smsa oss om ni funderar över något. Kontaktinfo hittar ni här.
 • INGEN PUBLIK UNDER DANSLEKTIONEN: Under pågående danslektion dansar vi alltid utan publik (förutom när vi bjuder in publik för en specifik dansshow). Dispens kan ges om ett specifikt barn verkligen behöver en förälder/syskon/nära anhörig med sig under danslektionen - men då ska denne helst delta i dansundervisningen (om denne inte har fysiska förhinder). Så fort barnet känner sig tryggt, så behöver föräldern/syskonet/den nära anhöriga lämna danslektionen. Detta gör vi för danselevernas trygghet. Att konstant dansa inför publik hämmar många barns kreativitet och kan till och med göra så att vissa inte ens vill delta på dansen längre. Är föräldrar med på dansen så kan även övriga danselever helt plötsligt börja sakna sina egna föräldrar och vilja att även de ska komma in till dansen. Det bästa är därför om syskon deltar, om det behövs, som trygghet. Det är även viktigt för barnets utveckling att lära sig uppskatta och hantera att delta på aktiviteter på egen hand. Tillsammans kan vi skapa en trygg miljö för våra barn! Rådfråga din danslärare om du funderar över något.
 • DANSFILMER: Vi filmar/fotar under danslektionerna ibland, för att familjen hemma ska kunna ta del av vad vi gör på dansen. Skriv på WhatsApp (0762619383) eller Messenger (Hanna Alneberg) för att ta del av dessa filmer/foton. Dessa filmer/foton är endast för danseleverna och deras familjer (förutom då vi fått godkännanden att släppa dem på sociala medier/hemsidan).

ATT TÄNKA PÅ SOM DANSELEV PÅ STEP BY STEP-DANSSKOLA

 • Meddela gärna dansskolan om du ska vara borta från danslektionen (stepbystepdansskola@gmail.com).
 • Ta alltid med dig en påfylld vattenflaska till din lektion.
 • Ta alltid med dig dansskor/gympaskor/joggingskor/danstossor/liknande till din lektion. Det viktigaste är att de är rena från smuts/grus, tåliga, bekväma, sköna att hoppa och studsa i och har bra stötdämpare (för att spara på fötter, knän, rygg och för att förhindra stukningar).
 • Ha på dig sköna och rörliga kläder när du dansar.
 • Se till att ha gått på toaletten innan lektionen börjar.
 • Försök att alltid göra ditt bästa, slappna av och ha roligt!​​​​​​
 • Säg till dansläraren innan lektionen om du inte kan dansa fullt ut på grund av skada eller annan anledning.
 • Vattenpaus tar vi när dansläraren säger att det är dags för det och inte tidigare. Det blir annars väldigt rörigt. Det går dock jättebra att fråga din danslärare om ni kan ha en extra vattenpaus om du känner dig törstig.
 • Var snäll mot dina danskompisar och behandla dem med respekt och värme. Mobbning, rasism, sexism och diskriminering i alla dess former tolereras INTE. Är det någon som är taskig mot dig går du direkt till din danslärare och säger detta så löser vi det på en gång. Det går även bra att kontakta dannskolan efter lektionen och meddela om något inte känns bra under lektionerna (stepbystepdansskola@gmail.com). Dansen ska vara rolig och alla ska känna sig trygga!​​​​​​​
​​​​​​​

Låtlistor VI använder på dansen: